Foto: Reuters/Scanpix
Golferis Taigers Vudss saglabā pasaules pelnošākā sportista titulu, lai gan viņa ieņēmumu turpina kristies, ziņo "Forbes".

Kopš 2009.gada novembra, kad Vudss iekļuva autoavārijā, pēc kuras sekoja skandāls, sportists nav noslēdzis nevienu jaunu līgumu, nav uzvarējis nevienās sacensībās, pasaules rangā noslīdējis līdz 13.vietai, viņa ienākumi divos gados kritušies par 50 miljoniem ASV dolāru, taču joprojām viņš ir pelnošākais pasaules sportists.

Vudss gada laikā ir nopelnījis 75 miljonus ASV dolāru, bet lielākie ienākumi bijuši no līgumiem ar sporta preču ražotāju "Nike" un datorspēļu ražotāju "Electronic Arts".

Otrajā vietā pelnošākajos sportistos ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" zvaigzne Kobe Braiants (53 miljoni ASV dolāru), bet trešais ir NBA kluba Maiami "Heat" spēlētājs Lebrons Džeimss (48 miljoni ASV dolāru).

Gada laikā 50 pelnošāko sportistu ienākumi bijuši 1,4 miljardi ASV dolāru, kas ir par 11 % mazāk nekā gadu iepriekš. Starp 50 pelnošākajiem sportistiem tikai viena ir sieviete – 29.vietā ar 24,2 miljoniem ASV dolāru atrodas Krievijas tenisiste Marija Šarapova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!