Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais amerikāņu bokseris Maiks Taisons 54 gadu vecumā atgriezīsies ringā, lai aizvadītu astoņu raundu cīņu.

Taisons 12.septembrī "Frontline Battle" turnīrā Kalifornijā tiksies ar trīs gadus jaunāko Roju Džounsu junioru.

Taisonam šī būs pirmā cīņa kopš 2005.gada, taču viņa ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka amerikāņu bokseris ir labā fiziskā formā. Savukārt Džounss karjerai punktu lika pirms nepilniem trim gadiem.

Abiem bokseriem būs jāiziet īpašas medicīniskās pārbaudes, ko veic sportistiem virs 40 gadu vecuma.

Taisons karjeras laikā piedalījās 58 profesionālās cīņās, kurās izcīnīja 50 uzvaras, 44 no tām ar nokautu, un cieta sešus zaudējumus. Karjeras pēdējā duelī viņš izstājās cīņā pret Kevinu Makbraidu.

Savukārt Džounss ringā kāpa 75 reizes, svinēja 66 uzvaras, 47 no tās ar nokautu, un cieta deviņus zaudējumus. Karjeru viņš noslēdza ar četrām uzvarām pēc kārtas, pēdējā cīņā pārspējot Skotu Sigmonu.

Taisons kļuva par pirmo bokseri vēsturē, kurš apvienoja Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) smagsvaru čempiona jostas, veiksmīgi tās aizstāvot laika periodā no 1987. līdz 1990.gadam.

Pēc piekāpšanās Basteram Duglasam viņš tās zaudēja, bet deviņdesmitajos uz brīdi atguva WBC un WBA jostas. Pēdējo reizi par jostām viņš cīnījās 2002.gadā, kad zaudēja Lenoksam Lūisam.

Tikmēr Džounss bija čempions četrās svara kategorijās, vienu reizi tiekot arī pie WBA smagsvaru čempiona jostas. Pirms sešiem gadiem viņš piedalījās cīņu vakarā Ķīpsalā, ar tehnisko nokautu uzvarot britu bokseri Kortniju Fraju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!