Foto: handball.lv
Svētdien, 2. februārī, Baltijas handbola līgas turnīrā spēles aizvadīja abas Latvijas komandas. A grupā "Tenax Dobele" savā laukumā ar 25:30 zaudēja spēcīgajai Ukrainas komandai "ZTR Zaporozhye", savukārt B grupā "Celtnieks Rīga" cīnījās neizšķirti 33:33 ar "Šviesa Vilnius".

A grupā Ukrainas vienība "ZTR Zaporozhye" viesojās Dobelē. 2. novembrī Dobeles sporta hallē līdzīgā spēlē Latvijas čempione atzina Ukrainas komandas pārākumu ar 28:31. Otrajā tikšanās reizē sākumdaļā Dobele demonstrēja lielisku spēli aizsardzībā, ļaujot pirmajās desmit minūtēs pretiniekiem gūt tikai vienus vārtus, tiesa, arī paši mājinieki iemeta viens divus - 2:1.

Arī nākamajās desmit minūtēs "Tenax" labi spēlēja aizsardzībā, taču pašu neizmantotās iespējas neļāva tikt tālāk par divu vārtu pārsvaru - 6:4. Līdz puslaika beigām ukraiņi jau spēja pārņemt vadību (10:11). Otrajā puslaikā "ZTR Zaporozhye" pārsvars jau bija izteiktāks, kā rezultātā saspringtas galotnes šajā mačā nebija, un ukraiņi mūsējiem sagādāja zaudējumu ar 25:30.

Rezultatīvākais Dobeles komandas sastāvā ar astoņiem vārtiem bija Māris Veršakovs, bet septiņus pievienoja Oskars Arājs. Neviens cits handbolists neguva vairāk par diviem vārtiem. Pretinieku rindās ar deviņiem vārtiem izcēlās Oleksandrs Tilte. Ar 3-1-4 bilanci "Tenax" atrodas ceturtajā vietā, kas ir pēdējā, kas no A grupas iekļūs "play-off". Pirmajā posmā atlikušas vēl divas spēles.

B grupā "Celtnieks Rīga" pēc sestdienas neveiksmes Kauņā svētdien viesojās Viļņā. Pret šo komandu pirmajā aplī bija aizvadīta neveiksmīga spēles galotne un zaudēts ar 33:34. "Celtnieks" itin labi iesāka šo spēli, pirmajā desmit minūtēs iekrājot divu vārtu handikapu - 6:4. Lielākā problēma pirmajā puslaikā bija aizsardzība. Tā viesiem bija vājā līmenī, tāpēc pēc pirmā puslaika uz tablo mīnus divi - 18:20.

Otrajā puslaikā ilgu laiku rīdzinieki bija iedzinējos. Vēl desmit minūtes pirms mača beigām "Celtnieks" bija iedzinējos ar 27:30, taču ar spēcīgu komandas raksturu vismaz punktu šajā mačā viesi spēja izraut - 33:33. Pa sešiem vārtiem Rihardam Lejam un Artūram Kļaviņam, bet piecus guva Aleksandrs Pocikaiļiks, Aleksejs Haisa un Igors Ignatjevs. Laurīns Palēvičs ar deviņiem bija labākais mājiniekiem.

"Celtnieks Rīga" iespēja izslēgšanas spēļu turnīrā pēc šīm divām spēlēm Lietuvā kļuvušas diezgan teorētiskas. Grupas līdere ar 5-2-1 ir "Šviesa Vilnius", kuru noķert rīdzinieki vairs nevar, bet otrajā vietā atrodas Igaunijas "Kehra" ar 5-1-2 un 11 punktiem. "Celtnieks" ar 4-2-3 iekrājusi desmit punktus. Lietuvas un Igaunijas komandām ir vēl divas spēles, kamēr rīdziniekiem atlicis viens mačs. No B grupas "play-off" iekļūs tikai divas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!