Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Latvijas čempione Dobeles "Tenax" svētdien, 23. februārī, ar zaudējumu noslēdza Baltijas Handbola līgas pirmo posmu.

Dobelnieki vadošās A grupas spēlē viesos ar 27:29 (14:14) piekāpās Baltkrievijas vienībai Minskas SKA, tādējādi sezonas pirmo posmu noslēdzot trešajā pozīcijā.

Pēc Ukrainas komandas Zaporižjas ZTR izstāšanās no Baltijas handbola līgas, "Tenax" radās iespēja pat triumfēt grupā un uzreiz iekļūt labāko četriniekā. Lai to paveiktu, šodien bija nepieciešama uzvara Minskā.

Mača pirmais puslaiks kopumā aizritēja ļoti līdzīgā spēlē. Puslaika vidusdaļā nedaudz labāks nogrieznis padevās Minskas SKA, kā rezultātā pēc 20 minūtēm mājinieki bija vadībā ar 11:8. "Tenax" gan spēja ātri atgūties, un puslaika pārtraukumā komandas devās pie neizšķirta rezultāta – 14:14.

"Tenax" padevās lielisks otrā puslaika ievads, un komanda spēja iegūt pat plus trīs (21:18). SKA atbilde gan bija vēl spēcīgāka un desmit minūtes pirms beigām viesiem jau mīnus trīs (23:26). Galarezultātā Latvijas čempione piedzīvoja zaudējumu ar 27:29, kas nozīmē trešās vietas izcīnīšanu A grupā.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar sešiem vārtiem bija Māris Veršakovs, piecus guva Oskars Arājs un Ņikita Pančenko, četri Egila Politera kontā, bet pa diviem guva Aleksandrs Krastiņš un Nils Miķelsons.

Par A grupas uzvarētāju kļuva Minskas SKA komanda, kas kā vienīgā uzreiz iekļūst "Final 4" turnīrā. "Tenax" komandu pēdējā spēļu kārtā apsteidza Rīhimeki "Cocks", kas ceturtdaļinālā spēlēs pret "Kehra", "Tenax" sagaida cīņas pret Viļņas "Šviesa", kamēr trešajā ceturtdaļinālā savā starpā tiksies Klaipēdas "Dragunas" un Pelvas "Serviti".

Jau ziņots, ka Latvijas vicečempione Rīgas "Celtnieks" B grupā ieņēma trešo vietu un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Baltijas līgā Latviju arī šajā sezonā pārstāvēs abas vadošās komandas - "Tenax" un "Celtnieks". Tāpat kā iepriekš komandas ir sadalītas A un B grupās katrā sešām komandām, balstoties uz spēku samēriem. "Tenax" šosezon spērusi soli uz augšu un sezonas pirmo posmu aizvada A grupā, kamēr "Celtnieks" komanda cīnās B grupā.

Iepriekšējos četrus gadus par līgas uzvarētājiem kļuva Rīhimeki "Cocks". No Latvijas komandām Dobeles "Tenax" apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, bet Rīgas "Celtnieks" netika "play-off" cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!