Latvijas čempionvienība Dobeles "Tenax" vīriešu handbola virslīgas regulārā turnīra noslēdzošajā spēlē trešdien ar 49:28 (24:13) pieveica ASK/LU komandu.

Līdz ar to "Tenax" regulāro sezonu noslēdza ar 21 panākumu 21 mačā.

Dobelnieki, kas iepriekšējās savstarpējās spēlēs bija pārspējuši ASK handbolistus ar 46:21 un 45:23 (otrā no spēlēm notika pagājušās nedēļas nogalē), arī pēdējo regulārā čempionāta spēli sāka pārliecinoši, vadību pārņemot jau pirmajā minūtē. Pirmā puslaika izskaņā "Tenax" panāca desmit vārtu pārsvaru, bet pirmās 30 minūtes noslēdza ar 24:13.

Tikpat pārliecinoši dobelnieki aizvadīja arī spēles otro pusi, mājinieku aizsardzībai neatstājot nekādas cerības. Anša Bilkšta gūtie vārti mača pēdējā minūtē "Tenax" ļāva sasniegt šīs sezonas rekordu gūto vārtu ziņā un uzvarēt ar 49:28. Iepriekšējais labākais rezultāts arī bija dobelnieku iespētais - 23.janvāra mačā pret LAT-98 "Tenax" guva 48 vārtus.

Rezultatīvākais šajā mačā "Tenax" rindās ar deviņiem gūtajiem vārtiem bija Ansis Bilkštis, bet pa septiņām reizēm izcēlās Elvijs Lazda un Oskars Arājs.

Savukārt ASK/LU sastāvā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Ingus Kivlenieks.

Līdz ar to vīru virslīgas kopvērtējumā čempioni no Dobeles "Tenax" tika pie 21 mačā maksimāli iespējamiem 42 punktiem.

Otrajā vietā ar 33 punktiem 21 spēlē regulāro sezonu noslēdza "Celtnieks"/LSPA, aiz kuras ar 26 punktiem palika "Jūrmalas Sports". Tikmēr ceturtajā vietā ar 24 punktiem ierindojās "Ogre"/"Miandum" vienība.

"Vaiņode" ar 16 punktiem ierindojās kopvērtējuma piektajā pozīcijā, aiz tās ar 15 punktiem palika Ludzas "Latgols" vienība, bet pie 12 punktiem tika ASK/LU komanda.

Savukārt bez punktiem šajā sezonā palika "LAT-98" vienība, kas cieta 21 zaudējumu.

Dobelnieki izslēgšanas spēles sāks no pusfināla, bet ceturtdaļfinālos, kas sāksies marta beigās un risināsies līdz divām uzvarām, "Celtnieks"/LSPA tiksies ar ASK/LU, "Jūrmalas Sports" sacentīsies ar "Latgols", bet "Ogre"/"Miandum" samēros spēkus ar "Vaiņodi".

Kā zināms, pagājušajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās Ludzas "Latgols". Tikmēr sieviešu turnīrā Stopiņu NHK handbolistes piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, kad cieta zaudējumu finālsērijas pirmajā mačā. Sērijā viņas pārspēja "Latgols" komandu ar 2-1, Latvijas čempionātā triumfējot pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!