Foto: Andris Pintāns

Dobeles "Tenax" handbolisti ceturtdien guva grūtu uzvaru "SynotTip" Latvijas vīriešu virslīgas čempionāta pusfināla sērijas otrajā spēlē un piekto gadu pēc kārtas kvalificējās finālam.

Pusfināla otrajā mačā "Tenax" ar 22:21 (13:11) izbraukumā apspēlēja "Ogre"/"Miandum" komandu un sērijā līdz divām uzvarām triumfēja ar rezultātu 2-0.

Maču sekmīgāk sāka ogrēnieši, un par favorīti uzskatītā "Tenax" komanda pirmoreiz vadību ieguva vien pirmā puslaika vidū. Drīz vien dobelnieki bija priekšā ar 9:6, tomēr tas izrādījās viņu lielākais pārsvars - turpmākajā mača gaitā gandrīz visu laiku priekšā bija "Tenax", bet pārsvars vairs ne reizi nepārsniedza divu vārtu atzīmi, kas gan neliedza gūt uzvaru.

Uzvarētājiem septiņus vārtus guva Nils Kreicbergs, kurš realizēja arī vienu no diviem izpildītajiem soda metieniem, bet četras reizes izcēlās Ēriks Blūms.

Savukārt ogrēniešiem brāļi Arvis un Artis Laganovski iemeta attiecīgi septiņus un sešus vārtus.

Kā zināms, sērijas pirmajā spēlē sestdien "Tenax" guva drošu uzvaru ar rezultātu 31:18. Tikmēr februārī regulārās sezonas spēlē ogrēnieši pārtrauca dobelnieku 68 nezaudēto spēļu sēriju Latvijas čempionātā, turklāt paveica to Dobelē.

"Tenax" handbolisti tiecas pēc trešā triumfa Latvijas čempionātā pēc kārtas. Latvijas čempionātā "play-off" formāts tiek izspēlēts piecas sezonas, un tajās allaž finālā bijusi "Tenax" komanda. Starp zelta vai sudraba ieguvējiem "Tenax" vienība bijusi ikreiz jau kopš 2010.gada, bet starp medaļniekiem Dobeles komanda bijusi kopš 1999.gada.

Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā otra pusfināla dueļa pirmajā mačā Rīgas "Celtnieka" handbolisti savā laukumā ar rezultātu 22:15 pieveica "Jūrmalas Sportu". Sērijas otrā spēle norisināsies sestdien Spuņciemā, "Jūrmalas Sporta" mājvietā.

Kā ziņots, "Celtnieks" savā ceturtdaļfināla duelī ar 2-0 pārspēja Ludzas "Latgols" komandu, bet jūrmalnieki ar 2-0 apspēlēja "Vaiņodi". Savukārt ogrēnieši ar 2-1 uzvarēja ASK/LSPA vienību.

Virslīgas pamatturnīra uzvarētāja Dobeles "Tenax", kas tika pie 20 uzvarām 21 spēlē, uzreiz iekļuva pusfinālā, bet komandas, kuras regulārajā čempionātā ieņēma otro līdz septīto vietu, ceturtdaļfinālā noskaidroja pārējās trīs pusfinālistes. Arī pusfinālā komandas cīnīsies sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks cīņa līdz vienas komandas trīs panākumiem.

Iepriekšējos divus gadus par Latvijas čempioni kļuva "Tenax". Pērn Dobeles komanda finālsērijā ar 3-0 uzvarēja "Celtnieks"/LSPA komandu.

Kā zināms, Latvijas čempionāts šosezon ieguva ģenerālsponsoru - sporta bāru "SynotTip".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!