Šodien "SynotTip" Latvijas handbola virslīgā tika aizvadītas divas cīņas. Dienas pirmā spēle norisinājās par bronzas medaļām starp "Celtnieks Rīga" un sporta kluba "Latgols Ludza" komandām. Šī bija sērijas pirmā spēle un tajā uzvaru izcīnīja "Celtnieks Rīga" handbolisti ar rezultātu 36:24. Savukārt cīņā par zeltu uzvaru guva Dobeles handbolisti, kuri pieveica ogrēniešus ar rezultātu 37:27.

Pašā spēles sākumā cīņā par bronzu "Latgols" handbolistiem izdevās izivirzīties nelielā vadībā, tomēr drīz vien "Celtnieks Rīga" handbolisti izlīdzināja rezultātu un pārņema vadību spēlē, līdz puslaika beigām sasniedzot jau deviņu vārtu pārsvaru (21:12).

Otrajā puslaikā situācija laukumā nemainījās un mājinieki - "Celtnieks Rīga" - turpināja tiekties pēc savas bronzas fināla sērijas pirmās uzvaras, kas viņiem arī izdevās, jo spēlē uzvarēja ar rezultātu 36:24.

Jau rītdien pulksten 14.30 komandas aizvadīs otro spēli, šoreiz dodoties uz Ludzu. "Celtnieks Rīga" uzvaras gadījumā šī fināla sērija noslēgsies, un rīdzinieki būs izcīnījuši 3. vietu SynotTip handbola virslīgā. Bet, ja tomēr izdosies uzvarēt ludzāniešiem, tad būs nepieciešama vēl trešā spēle, lai noskaidrotu uzvarētāju.

Dienas otrajā spēlē, kurā par zelta medaļām cīņu uzsāka Dobeles "Tenax" un handbola kluba "Ogre" handbolisti, uzvaru izcīnīja mājinieki, kuri ar rezultātu 37:27 pieveica viesus. Lai gan spēles sākums iesākās lēni, tomēr, spriežot pēc beigu rezultāta, šī spēle bija pietiekami rezultatīva.

"Tenax" handbolisti jau spēles ceturtajā minūtē ieguva pārākumu un līdz pat puslaika beigām turpināja palielināt vārtu starpību, līdz ar to pirmais puslaiks noslēdzās ar septiņu vārtu pārsvaru dobelnieku labā (20:13).

Arī otrajā puslaikā ogrēniešiem neizdevās atgūties; Dobeles "Tenax" spēlētāji turpināja demonstrēt savu pārākumu šajā spēlē, sasniedzot pat 13 vārtu starpību, tomēr līdz spēles beigām viesiem nedaudz izdevās atgūties un noslēgt šo spēli ar desmit vārtu zaudējumu (37:27).

Nākamo spēli SynotTip handbola virslīgas fināla sērijā Dobeles un Ogres handbolisti aizvadīs Ogrē otrdien, 25. maijā, pulksten 19.30.

Rezultatīvākais spēlētājs Dobeles "Tenax" rindās bija Egils Politers, kurš šodien guva 10 vārtus, bet ogrēniešiem tikpat vārti Tomam Lielajam. Bronzas sērijas spēlē "Celtnieks Rīga" sastāvā rezultatīvākie bija Dmitrijs Petuhovs, Aliaksandr Patcykailik un Aliaksei Haisa, kuri visi guva pa sešiem vārtiem, bet "Latgols" rindās izcēlās Edvins Matvejenko - arī ar sešiem gūtiem vārtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!