Foto: handball.lv /GL Sports Photography

Dobeles "Tenax" vienība sestdien Latvijas "SynotTip" handbola virslīgas finālsērijas pirmajā mačā ar rezultātu 37:33 (19:15) pārspēja Rīgas "Celtnieku".

Sērijā līdz trim uzvarām dobelnieki panākuši rezultātu 1-0.

"Tenax" vienība pēc pieciem bezatbildes vārtiem spēles pirmajās desmit minūtēs panāca 7:3. Turpinājumā viesi pietuvojās līdz mīnus vieniem vārtiem, bet līdz puslaika beigām "Tenax" nedaudz palielināja pārsvaru un pārtraukumā devās ar trīs vārtu handikapu (18:15).

Otrajā puslaikā rīdzinieki pietuvojās līdz divu vārtu deficīta, bet cīņas gaitu lauzt nespēja, Dobeles handbolistiem svinot uzvaru.

Dobeles komandā rezultatīvākais ar 12 gūtiem vārtiem bija Austris Tuminskis, kamēr desmit precīzi metieni bija Andi Ērmanim.

Tikmēr viesiem desmit vārtus guva Artūrs Lazdiņs, bet deviņas reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Rihards Leja.

Sērijas nākamais mačs notiks nākamajā svētdienā Rīgā.

Savukārt bronzas sērijā pēc diviem dueļiem Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum" cīnās neizšķirti 1-1.

Ziņots, ka "Tenax" un "Celtnieks" kā divas labākās pamatturnīra komandas uzreiz iekļuva pusfinālā, kamēr Ludzas "Latgols" ceturtdaļfinālā divu maču summā ar 62:52 uzvarēja ASK/LSPA, bet "Ogre/Miandum" summā ar 75:49 sagrāva "Vaiņodi". Pusfināla sērijā līdz divām uzvarām "Tenax" ar 2-0 apspēlēja "Latgols" vienību, kamēr "Celtnieks" ar tādu pašu rezultātu pieveica "Ogre/Miandum" handbolistus.

Latvijas čempionātā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos, kur gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīja divu apļu turnīru.

Iepriekšējā sezonā virslīgā vīriem triumfēja "Celtnieks", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Tenax", gāžot dobelniekus no Latvijas čempionu troņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!