Foto: Publicitātes foto

Dobeles "Tenax" sestdien "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas otrā posma vadošās grupas spēlē savā laukumā apspēlēja Rīgas "Celtnieku".

Dienas centrālajā spēlē Dobeles "Tenax" mājās ar 33:24 (20:14) pieveica Rīgas "Celtnieku".

Uzvarētāju labā Māris Veršakovs astoņos metienos guva astoņus vārtus, bet pretiniekiem deviņi vārti deviņos metienos Aleksejam Haisam.

Otrā spēlē Ludzas "Latgols" savā laukumā ar 35:32 (16:14) pārspēja "Ogri",

Mājinieku rindās 14 vārtus guva Endijs Kušners, deviņus, realizējot divus no trim septiņu metru soda metieniem, iemeta Raivis Gorbunovs. Viesiem pa deviņiem vārtiem sakrāja Jānis Bauze un Rolands Ivanovs, kurš realizēja abus septiņu metru soda metienus.

Otrā posma līderu grupā vadībā ar astoņiem punktiem divās spēlēs ir "Tenax", kuriem seko "Celtnieks" ar septiņiem punktiem trijos mačos, trīs punkti trijās spēlēs ir "Latgols" vienībai, bet divi punkti divos mačos - "Ogrei".

Otrajā ešelonā pēc diviem mačiem vadībā ar sešiem punktiem ir "Vaiņode", tālāk ar pieciem punktiem seko ASK/LSPA, četri punkti ir MSĢ/LAT-2000 handbolistiem, bet trīs punkti ir "Jūrmalas Sports" vienības kontā.

Izspēles formāts virslīgā vīriešiem paliks nemainīgs. No sākuma visas astoņas komandas aizvadīs divas spēles katra ar katru, pēc kā dalīsies divos četriniekos - 1.-4.vieta un 5.-8.vieta. Izslēgšanas spēlēs piedalīsies sešas spēcīgākās komandas, pirmo divu ieguvējām uzreiz sev garantējot vietu pusfinālā, bet vēl četrām komandām cīnoties ceturtdaļfinālos. MSĢ/LAT 2000 arī šogad startēs ārpus konkurences un par medaļām necīnīsies.

Janvārī Latvijas vīriešu handbola izlase pirmo reizi vēsturē spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, kura apakšgrupā piekāpās Spānijai, Nīderlandei un Vācijai.

Iepriekšējā sezonā otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļuva Dobeles "Tenax" handbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Rīgas "Celtnieks" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!