Foto: Reuters/Scanpix
Atkārtoti pārbaudot 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu laikā nodotās sportistu dopinga analīzes, aizliegtās vielas atrastas 11 no 15 medaļnieku paraugiem, paziņojusi Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF).

IWF jaunākā informācija liecina, ka no jebkādām sacensībām atstādināti trīs Ķīnas olimpiskās čempiones svarcelšanā - Lu Čuņhuna (svara kategorija līdz 69 kg), Cao Lei (svara kategorijā līdz 75 kg) un Čeņ Sesja (svara kategorijā līdz 48 kg), kā arī divi Krievijas svarcēlāji - Dmitrijs Lapikovs (svara kategorijā līdz 105 kg) un Hadžmurats Akajevs (svara kategorija līdz 94 kg), kuri Pekinas spēlēs ieguva bronzu. Ķīniešu analīzēs atrasti hormonu preparāti un stimulants sibutramins, krieviem - anaboliskie preparāti.

Kā iepriekš ziņojām, dopinga lietošanā tika pieķerts viss Londonas spēļu goda pjedestāls svara kategorijā līdz 75 kilogramiem sievietēm, bet pirms Riodežaneiro spēlēm dalība tajās tika liegta Krievijas un Bulgārijas svarcēlājiem.

Kā zināms, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) veic apjomīgu 2008. un 2012. gada vasaras olimpisko spēļu dalībnieku dopinga analīžu atkārtotu pārbaudi. Līdz šim atvērti 1243 paraugi, no kuriem 98 ir izrādījušies pozitīvi. Lielākā uzmanība tika pievērsta sportistiem, kas bija kvalificējušies dalībai Riodežaneiro spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!