Foto: Reuters/Scanpix
2020. gada vasaras olimpisko spēļu budžets nepārsniegs divus trlijonus jenu (17 miljardus eiro), paziņojis spēļu orgkomitejas "Tokyo 2020" ģenerālsekretārs Tosiro Muro.

Sākotnējais spēļu budžets tika aprēķināts uz trim triljoniem jenu, taču pēc Tokijas gubernatores Juriko Koike iebildumiem tas tika koriģēts un samazināts par vienu triljonu.

Arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ieteikusi Japānai spēļu izmaksas turēt 20 miljardu dolāru (19,1 miljardi eiro) robežās, ziņo aģentūra "Reuters". "Mēs uzskatām, ka spēles iespējams sarīkot arī par ievērojami mazāku summu," pēc tikšanās ar "Tokyo 2020" pārstāvjiem izteicies SOK viceprezirents Pīters Koutss, piebilstot, ka SOK turpinās apspriest ar Japānas pusi iespējamo izmaksu samazināšanu.

Viena no pozīcijām, kurā īpaši aktīvi tiek veikta izmaksu kalkulācija, ir sporta celtnes. Izvērtējot esošās airēšanas sacensību vietas atjaunošanas izmaksas, Tokijas gubernatore lēmusi par labu jaunas izbūvei, savukārt volejbola un peldēšanas sacensībām ieteikts izmantot esošās arēnas, veicot tajās attiecīgus uzlabojumus.

Tokijas pieteikumā uz 2020. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu organizācijas budžets tika minēts nepilna triljona jenu apmērā, taču 2011. gada traģiskā zemestrīce un cunami ievērojami pacēla rekonstrukcijas darbu izmaksas, norāda orgkomiteja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!