Foto: Publicitātes foto
Ja netiks kategoriski samazināti izdevumi, 2020.gadā gaidāmo Tokijas olimpisko spēļu izmaksas var pārsniegt trīs triljonus jēnu (26 miljardus dolāru), secinājusi ekspertu komisija.

Kā ceturtdien paziņots ekspertu paneļa pētījumā, pieaugošās izmaksas atspoguļo līdera trūkumu un slikto izpratni par izmaksu kontroli.

Pētījums tika izstrādāts pēc tam, kad šovasar ievēlētā Tokijas mērs Juriko Koike pauda bažas par arvien pieaugošajām neoficiālajām tāmēm, kā arī iespējamo slogu pilsētai un tās nodokļu maksātājiem. Ziņojumā apskatīti trīs no septiņiem pastāvīgajiem objektiem, ko plānots uzbūvēt, un ieteikts labāk izmantot jau eksistējošas sacensību norises vietas, citādi pēc spēlēm tie var pārvērsties par tukšiem betona monstriem.

Trīs miljardi jēnu ir vairāk nekā četras reizes liels pieaugums izmaksu summai salīdzinājumā ar laiku, kad Tokija 2013.gadā ieguva sacensību rīkošanas tiesības. Tiesa, organizatori savus aprēķinus vēl nav publiskojuši. Jau 2015.gadā tika atzīts, ka izmaksas var pārsniegt divus triljonus jēnu, kas bija divreiz vairāk nekā gadu iepriekš plānotais.

Kā izmaksu samazinājuma variantu iesaka airēšanas un kanoe objektus pārcelt prom no Tokijas, kā arī vairākos citos sporta veidos renovēt līdzšinējos objektus, nevis celt jaunus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!