Foto: AFP/Scanpix

2020. gada Tokijas vasaras olimpisko spēļu organizatori Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) ieteikuši spēļu programmā iekļaut vēl vairākus sporta veidus kā sērfingu, klinšu kāpšanu un citus, informē spēļu orgkomiteja.

Jaunākajā pretendentu sarakstā uz iekļaušanu 2020. gada Olimpiādes programmā ir pieci sporta veidi - bez pieminētajiem vēl arī skeitborda sacensības, beisbols, softbols. Iepriekš tika ziņots par karatē kaujas māksla ušu, skvošu un boulingu kā potenciālajiem jaunajiem olimpiskajiem sporta veidiem.

Beisbola sacensības notiktu vīriešu, softbola - sieviešu konkurencē. Karatē "kata" disciplīnā sacenstos gan sievietes, gan vīrieši, tāpat "kumite", kur paredzēts iekļaut trīs svara kategorijas katram dzimumam. Skeitbordā izcīnītu četrus medaļu komplektus - ielas disciplīnā sievietēm un vīriešiem, un parka disciplīnā. Klinšu kāpšanā sacenstos boulderingā un kāpšanā uz ātrumu.

Tokijas spēļu rīkotāji jaunos sporta veidos izvēlējās atklātā konkursā, kas sākās šā gada maijā. Pieteikumus iesniedza 26 SOK atzītas starptautiskas sporta veidu federācijas, no kurām tika izvēlētas astoņas.

Lēmums par jaunu sporta veidu iekļaušanu olimpiskajās spēlēs tiks izdarīts 2016. gadā, 129. SOK ģenerālajā asamblejā, kas notiks pēc Riodežaneiro Olimpiādes noslēguma.

Kā zināms, beisbols un softbols reiz jau bija olimpiskie sporta veidi. Tajos medaļas izcīnīja attiecīgi 1992. un 2008. gada spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!