Foto: Publicitātes attēls
Viens no Tokijas Olimpiādes rīkotāju padomes locekļiem Harajuki Takahaši marta beigās gaidāmajā valdes sanāksmē ieteiks pārējiem kolēģiem četrgades notikumu pārcelt gadu vai divus uz priekšu.

"Mums šī situācija ir jāsāk vērtēt arvien reālāk," sarunā ar "Kyodo News" teica Takahaši.

Amatpersona ar šādu piedāvājumu nāks klajā marta beigās gaidāmajā valdes sapulcē. Viņš pauda, ka Olimpiādi labāk būtu pārcelt divus gadus uz priekšu, jo nākamā gada sacensību kalendārs vairākos sporta veidos jau ir sastādīts.

Tokijas Olimpiādes organizatoru komiteja vēlāk pauda, ka tā nav informēta par Takahaši viedokli, tomēr neatkarīgi no tā, olimpiskās spēles plānots aizvadīt pēc līdzšinējā plāna.

"Neesam informēti par šādu nostāju. Neplānojam pārcelt Tokijas Olimpiādi, tāpēc visi sagatavošanās darbi rit pēc plāna," teikts organizatoru padomes ziņojumā.

"Covid-19" vīrusa straujās izplatības dēļ no Āzijas valstīm uz citiem kontinentiem pārceltas vairāku sporta veidu olimpiskās kvalifikācijas sacensības. Tikmēr Eiropā sporta lielvalstis - Itālija, Francija, Spānija un Vācija vairākos sporta veidos noteikušas liegumu mačus aizvadīt skatītāju klātbūtnē. Turpmāk bez skatītājiem notiks arī vairākas UEFA Čempionu un Eiropas līgas spēles, kā arī vietējo čempionātu dueļi dažādos sporta veidos.

Tokijas olimpiskās spēles paredzētas no 24.jūlija līdz 9.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!