Foto: AP/Scanpix/LETA
Nākamgad gaidāmajās Tokijas paralimpiskajās spēlēs sešu cilvēku sastāvā plāno piedalīties arī bēgļu komanda, ziņo Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC).

Komandas līdere būs Ileana Rodrigesa. Peldētāja pusaudžu vecumā kopā ar ģimeni pameta Kubu un devās uz ASV, kuru 2012. gadā arī pārstāvēja Londonas paralimpiskajās spēlēs.

IPC ziņo, ka tieši Rodrigesa būs tā, kura noteiks bēgļu komandas sastāvu. Tāpat IPC norādīja, ka projekta īstenošana iespējama, pateicoties sadarbībai ar ANO Bēgļu aģentūru un spēļu sponsoriem "Airbnb", "Panasonic" un "Asics" .

2016. gadā paralimpiskajās spēlēs bēgļu komandā bija divi sportisti no Irānas un Sīrijas.

Iepriekš Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) apstiprinājusi bēgļu komandas dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs. Tās sastāvā būs aptuveni 50 sportisti, kuri ieguvuši bēgļa statusu.

Jau ziņots, ka Tokijas olimpiskās pārceltas par gadu un to norise plānota no 23. jūlija līdz 8. augustam.

Kopš 1948. gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa Covid-19 straujā izplatība pasaulē liedza sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!