Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Viena no Latvijas spēcīgākajām klubu komandām regbijā-7, regbija kluba "Miesnieki" komanda "Transact Pro" dodas uz Maskavu, kur 2. un 3. jūlijā "Lužņiku" stadionā piedalīsies Eiropas čempionvienību kausa izcīņā, informē Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

Šogad šajā turnīrā piedalīsies 12 komandas no 10 valstīm. "Transact Pro" spēlēs B grupā, kurā pirmajā dienā vispirms spēlēs ar 'Helsinki" (Somija), tad ar "Monaco" (Monako), Penzas "Imperia" (Krievija) un Krasnodaras "Jug" (Krievija). Svētdien pēdējā spēle grupā pret USEFS (Moldova).

Pirmo divu vietu ieguvēji vēlāk sacentīsies pusfinālā par kausu, trešo un ceturto – par šķīvi, piekto un sesto – par biķeri. Pagājušajā gadā "Transact-Pro" turnīrā ieņēma astoto vietu no 12 komandām, bet 2009. gadā "Miesnieki" bija veiksmīgāki ar sesto vietu no 16 komandām.

A grupā šogad spēlēs Moņino "VVA-Podmoskovje" (Krievija), "La Rochelle" (Francija), "Vairas" (Lietuva), "Lider" (Ukraina), "Stade Lausanne" (Šveice) un NSA (Bulgārija).

"Pacentīsimies savā grupā ieņemt trešo vietu un pēc tam, varbūt gadoties ceturtajai komandai no pretējās grupas, centīsimies tikt šķīvja finālā,' pirms izbraukšanas plānus atklāja komandas galvenais treneris Uldis Bautris, kurš ir arī valsts izlases galvenais treneris regbijā-7. "Mums būs septiņas spēles. Citreiz es priecātos par tādu daudzumu, taču tagad ne pārāk. Piecas, sešas būtu labi, ja ņem vērā to, ka nākamās nedēļas nogalē, 9. un 10. jūlijā, gaidāmas spēles Eiropas čempionātā, kas notiks Rīgā. Nemaz nepriecājos tagad par to, jo varbūt nāksies pasaudzēt spēlētājus. No "Transact Pro' sastāva uz vietu izlasē ir pat deviņi kandidāti."

"Transact Pro" ir šobrīd spēcīgākā komanda Latvija olimpiskajā spēlē regbijā-7, izveidota 2010. gadā, kad izcīnīja Latvijas kausu un uzvarēja trīs posmu kopvērtējumā Latvijas čempionātā, bet 2011. gadā pēc Latvijas kausa nosargāšanas, uzvarēja pirmajā no trim paredzētajiem valsts čempionāta posmiem.

"Transact Pro" sastāvs 2011. gada turnīrā Maskavā: Leno Bramanis, Jānis Priede, Viktors Silvoniks, Matīss Batarāgs, Valters Raņķis, Gunārs Andersons, Egīls Āboliņš, Kristaps Jakušs, Kaspars Jakušs, Mārcis Pētersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!