Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempioni regbijā-7, kluba "Miesnieki" komanda "Transact Pro 1" izcīnījusi trešo vietu turnīrā, kas pagājušās nedēļas nogalē divas dienas risinājās Lietuvas pilsētā Marijampolē.

Sacensībās piedalījās divas Latvijas komandas "Transact Pro 1" un "Transact Pro 2", kā arī četras vienības no Lietuvas: Lietuvas izlase 1, Lietuvas izlase 2, Lietuvas U20 izlase un Marijampole.

Pirmajā dienā risinājās reitinga sacensības, kas sadalīja visas komandas pa grupām. Šeit Lietuvas komandas izrādījās pārākas pār Latvijas vienībām. Savukārt otrajā dienā tika izspēlēts turnīrs, kurā sešas komandas tika sadalītas pa divām grupām. "Transact Pro 2" pirmajā grupā līdzīgā cīņā zaudēja Lietuvai 1 un Lietuvai 2, paliekot trešie, bet izšķirīgajā cīņā par piekto vietu piekāpās arī Marijampoles vienībai, kopvērtējumā paliekot sestajā vietā.

Savukārt "Transact Pro 1" otrajā grupā uzvarēja Marijampoli, bet otrajā mačā gandrīz visu spēles laiku bija vadībā ar 5:0 pret Lietuvas U20 vienību, taču pēdējās 30 sekundēs pamanījās cīņu zaudēt. Pusfinālā "Transact Pro 1" mērojās spēkiem ar Lietuvu 1, piedzīvojot zaudējumu, bet cīņā par 3. vietu uzvarēja Lietuvu 2. Turnīrā uzvarēja Lietuva 1, kas finālā pārspēja Lietuvas U20 izlasi.

"Turnīrs aizritēja ļoti labos apstākļos – uz sintētiskā seguma. Sliktākais noteikti ir tas, ka trīs mūsu spēlētāji guva traumas. Runājot par sportiskajiem rezultātiem, es vairāk gribu paslavēt otro komandu, bet pirmā vienība nocīnījās savā līmenī. Nevienu no spēlētājiem negribu izcelt. Varu paslavēt tikai jaunos regbistus. Kopumā ņemot, mums šis turnīrs bija vērtīga pieredze," teica "Transact Pro" galvenais treneris Uldis Bautris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!