Foto: F64



Latvijas BMX braucējs Edžus Treimanis svētdien izcīnīja ceturto vietu Nīderlandē notikušajā pasaules čempionātā, tikmēr divkārtējais olimpiskais un Eiropas čempions Māris Štrombergs piedzīvoja neveiksmi jau pusfinālā.

Finālā piedalījās tikai Treimanis. Sacensību pirmajos metros braucēji aizvadīja sīvu spēkošanos, taču tad tika piedzīvots masveida kritiens, kurā iesaistījās arī latvietis, tomēr viņš spēja sasniegt finišu ceturtajā vietā.

Tikmēr par pasaules čempionu kļuva pazīstamais Austrālijas sportists Sems Vilobijs, kuram šis ir otrais pasaules čempiona tituls karjerā.

Pirms tam pusfinālā Štrombergs un Treimanis iekļuva pārliecinoši, taču finālam spēja kvalificēties tikai Treimanis, kurš savā braucienā bija otrais.

Tikmēr Štrombergam pēc veiksmīga pusfināla brauciena sākuma, kurā viņš turējās otrajā vietā, pēkšņi plīsa priekšējā riepa, kā rezultātā viņš finišu sasniegt nespēja.

Jau vēstīts, ka Štrombergs sestdien ierindojās piektajā vietā solo braucienā, bet par pasaules čempionu viņš tika kronēts 2008. un 2010.gadā.

Savukārt astotdaļfināla barjeru svētdien nespēja pārvarēt cits Latvijas elites braucējs Rihards Veide, bet Klāvs Lisovskis un Elvis Puroms nespēja pārvarēt priekšsacīkšu barjeru.

Savukārt astotdaļfināla barjeru svētdien nespēja pārvarēt cits Latvijas elites braucējs Rihards Veide.

Tikmēr junioru konkurencē piedalījās tikai Kristens Krīgers, kurš veiksmīgi spēja sasniegt finālu, taču tajā viņam gadījās neveiksme - tika piedzīvots kritiens, rezultātā finišu nesasniedzot.

Par junioru pasaules čempionu tikmēr tika kronēts Nīderlandes sportists Nīks Kimans.

Savukārt sieviešu elitē par divkārtēju pasaules čempioni kļuva Kolumbijas pārstāve Mariana Pahona, kura pirms diviem gadiem triumfēja arī Londonas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!