Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunais triatlonists Artūrs Liepa ceturtdien Austrijas pilsētā Kicbīelē pārvarēja Eiropas jaunatnes čempionāta finālsacensības un sestdien piedalīsies finālā starp 37 kontinenta labākajiem jaunajiem atlētiem.

Sacensībās, kurās piedalās 15-17 gadus veci sportisti, visiem triatlonistiem vispirms bija jāpiedalās pusfinālos, katrā no trim grupām noskaidrojot pa deviņiem finālistiem, bet vēl deviņi nākamie sportisti piedalīsies B finālā. Dienas pirmajā pusē sacentās meitenes, bet pēcpusdienā uz starta izgāja puiši, kur kopējais dalībnieku skaits tuvojās 100, katrā no yrim grupām esot arī pa vienam mūsu valsts sportistam.

Pirmās pusfināla grupas starts par 15 minūtēm aizkavējās miglas dēļ, kā arī brīžiem sportistiem traucēja neliels lietus, tomēr bija pietiekoši silts un komfortabls laiks. Šajā grupā uz starta izgāja Danila Proščinko, visiem sportistiem veicot 500 metru peldējumu, 12 kilometru velobraucienu un 3,3 kilometru skriešanas distanci. Peldēšanā Proščinko bija starp vājākajiem, riteņbraukšanā ar astoņpadsmito laiku savu rezultātu nedaudz uzlaboja, bet skriešanā viņš bija lielisks, uzrādīja otro laiku savā pusfinālā un finišēja 14. vietā, kas nozīmēja, ka atlēts sestdien piedalīsies B finālā. Viņa rezultāts bija 38 minūtes un 20 sekundes.

Otrajā pusfinālā Sandis Kornijenko peldēja trīs sekundes ātrāk par Proščinko, arī riteņbraukšanā bija ātrāks, tomēr viņam nācās samierināties ar lēnu skrējienu, kas deva 22. vietu savā pusfinālā. Ar rezultātu 40 minūtes un 17 sekundes no pirmā astoņpadsmitnieka un vietas vismaz B finālā Kornijenko atpalika par nedaudz vairāk nekā minūti.

Savukārt trešajā pusfinālā uz starta stājās Artūrs Liepa. Viņš starp līderiem bija jau pēc peldēšanas, no ūdenstilpnes iznākot kā piektais un starp labākajiem noturoties arī riteņbraukšanā. Kaut skriešanā mūsējais nedaudz iepalika, tāpat ar rezultātu 38 minūtes un 12 sekundes tika noturēta devītā vieta, kā pēdējam iekļūstot finālā. Desmitās pozīcijas sportistu Artūrs apsteidza par sešām sekundēm.

Sestdien B fināls ar Proščinko dalību sāksies plkst. 12:30 pēc Lavijas laika, bet Artūrs Liepa uz starta starp kontinenta labākajiem atlētiem izies vēl 45 minūtes vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!