Brazīlija piedzīvojusi vēl vienu nepatīkamu "triecienu" sagatavošanās darbā šāgada olimpiskajām spēlēm, kas augustā risināsies Riodežaneiro, vēsta vietējie mediji.

Konfidenciālā vēstulē Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) Riodežaneiro mērs Eduardo Paešs norādījis uz "lielu risku", ka līdz Olimpiādes sākumam netiks pabeigta ļoti svarīga metro līnija, kas savieno Kopakabanas pludmales zonu ar Olimpisko ciematu, kļuvis zināms izdevumam "Globo".

"Pēdējo mēnešu laikā es esmu mēģinājis saprast, kas patiesībā notiek ar 4. metro līnijas izbūvi," teikts vēstulē. "Termiņi un darba plāni… No vairākiem cilvēkiem esmu dzirdējis, ka šos projekts ir ļoti apdraudēts. Viss, ko varu teikt šobrīd, ir ka pagaidām ir daudz neskaidrību. Riodežaneiro municipālais transporta sekretārs Rafaels Pikjani jau esot sagatavojis alternatīvu un es uzskatu, ka mums tas tagad ir jāizpēta un jānosūta novērtēšanai SOK."

Šonedēļ Brazīlijā ieradīsies SOK galvenais konsultants transporta jautājumos Filibs Bovijs, kurš apspriedīs arī šo jautājumu.

4. metro līnija ir viens no svarīgākajiem šo olimpisko spēļu ilgtspējīgajiem transporta projektiem, ko pēc Olimpiādes beigām ik dienu izmantotu 300 000 cilvēku.

Barra rajons Riodežaneiro centrā, kur atrodas Olimpiskais parks un olimpiskais ciemats, ir 30 minūšu brauciena attālumā no Kopakabanas pludmales, taču sastrēgumu laikā ceļš var aizņemt vairāk kā divas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!