Foto: Latvijas Florbola savienība

Izšķirošajā mačā par pirmo vietu "Elvi florbola līgas" regulārajā sezonā svētdien "Triobet"/"Ulbroka" saspringtā cīņā viesos ar 6:5 (1:0, 1:3, 3:2, 1:0) pagarinājumā pieveica valsts čempioni "Lielvārde"/"FatPipe", nostiprinoties līderpozīcijā.

Ja Ulbrokas komanda uzvarētu pamatlaikā, tā kārtu pirms regulārās sezonas beigām būtu sev garantējusi pirmo vietu, bet tagad Lielvārdes vienībai ir teorētiskas izredzes apsteigt pretiniekus.

Cīņas gaitā neviena no komandām nespēja iegūt pārsvaru, kas lielāks par diviem vārtiem - četras reizes vadībā bija "Triobet"/"Ulbroka", bet reizi arī mājinieki. Vēl 58.minūtē Edžus Ceriņš izvirzīja viesus vadībā ar 5:4, tomēr 70 sekundes pirms pamatlaika beigām, spēlējot sešatā pret pieciem pretiniekiem, Edžus Ceriņš panāca 5:5.

Arī pamatlaika beigās Lielvārde spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, cenšoties izraut uzvaru, bet tas neizdevās. Savukārt papildlaikā viesiem uzvaru nodrošināja Artūrs Jurševskis, kurš izcēlās skaitliskajā vairākumā.

Zīmīgi, ka tiesnešu apmaiņas programmas ietvaros šo spēli tiesāja brigāde no Somijas.

Pēc šīs spēles "Triobet"/"Ulbroka" komandai ir 51 punkts, kamēr "Lielvārde"/"FatPipe" ir 48 punkti, abām komandām paliekot pa vienai spēlei regulārajā čempionātā.

Tiesa, regulārās sezonas pirmā vai otrā vieta neko nemainīs izslēgšanas sacensību finālā, kas notiks "Arēnā Rīga" un līdz ar to nevienai no komandām nebūs sava laukuma priekšrocības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!