Foto: Publicitātes foto
Šīs piektdienas vakarā pirmo reizi tiks pasniegta "Trīs Zvaigžņu balva", kas ir Latvijas valsts augstākais apbalvojums sportā. Balsojums par laureātiem katrā no nominācijām gan ir noslēdzies, un gandrīz 300 tūkstoši sporta līdzjutēji savu izvēli jau ir izdarījuši, taču nomināciju uzvarētāji tiks noskaidroti un apbalvoti svinīgajā ceremonijā piektdien, 9. aprīlī.

"Trīs Zvaigžņu balva 2020" apbalvošanas ceremoniju rādīs TV3, bet par pasākuma vadītāju šogad izvēlēts vienmēr smaidīgais un pozitīvi noskaņotais Renārs Zeltiņš, kurš ir patiesi iepriecināts un pacilāts par iespēju kļūt par daļu no šī svinīgā pasākuma. "Man ir liels gods būt daļai no "Trīs Zvaigžņu balva" komandas un vadīt šo pasākumu, jo sports allaž bijis manā sirdī. Esmu saviļņots un pozitīvi uzlādēts, jo sajūtas ir neaprakstāmas tajos brīžos, kad Latvijas izcilības sportā saņem šo apbalvojumu. Ceru, ka pasākuma laikā līdzīgas sajūtas izdosies radīt arī visiem sportistiem un skatītājiem, tverot līksmes sajūtu un gandarījuma mirkļus," pirms ceremonijas saka vadītājs Renārs Zeltiņš.

"Trīs zvaigžņu balva 2020" žūrijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš: "Nomināciju uzvarētājus noteica sabiedrības balsojums (50%), sporta žurnālistu(25%) un sportistu (25%) balsojums. Kopumā tika nodotas gandrīz 300 000 balsis un tas liecina, ka ir sasniegts labs rezultāts, un sabiedrības daļa, kam interesē sports, ir aktīvi paudusi atzinību saviem favorītiem."

"Trīs Zvaigžņu balva" pasniegšana norisināsies saskaņā ar valstī pieņemtajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem un Kultūras ministrijas vadlīnijām. Filmēšana "Hanzas Peronā" tika organizēta tā, lai klātienē vienlaikus atrastos minimāls cilvēku skaits. Uz filmēšanu tika aicināti tikai nomināciju uzvarētāji.

Svinīgajā "Trīs Zvaigžņu balva 2020" pasākumā tiks pasniegtas balvas 12 nominācijās – Gada izrāviens sportā, Gada notikums sportā, Gada sporta federācija, Gada sporta komanda, Gada sporta komanda individuālajos sporta veidos, Gada sporta pašvaldība, Gada sportiste, Gada sportists, Gada treneris, Mūža ieguldījums sportā, Paralimpiskais sportists/-e un Sporta pedagogs/-ģe.

Vienas balvas – "Mūža ieguldījums sportā", saņēmēja vārds ir jau zināms, un šo prestižo novērtējumu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņems leģendārā šķēpmešanas trenere un vairāku Olimpisko medaļnieku audzinātāja Valentīna Eiduka.

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas pasākumu "Trīs Zvaigžņu balva 2020" organizē vadošās Latvijas sporta organizācijas – Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!