Foto: LETA

"Elvi Florbola līgas" vīriešiem kopvērtējuma vicelīdere "Ulbroka"/"Masters" svētdien savā laukumā ar 11:6 (5:1, 4:2, 2:3) pārliecinoši apspēlēja Stalbes "Pārgaujas" komandu.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar trim vārtiem un vienu piespēli bija Kārlis Bulāns, bet divus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli iekrāja Ēriks Akulovs. Tikmēr "Pārgaujai" ar trim vārtiem izcēlās Lauris Ābols.

Divas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām rezultāts bija 9:1 mājinieku labā. Atlikušajā laikā Stalbes komanda mazliet samazinājusi rezultāta starpību, taču mainīt spēles likteni nespēja.

Čempionāta kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar 55 punktiem 21 spēlē ir "Lielvārde", kam ar 42 punktiem seko "Ulbroka"/"Masters" un Cēsu "Lekrings". Par punktu mazāk iekrājusi "Valmiera"/ViA, kas vēl par punktu apsteidz "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību. Pirmo sešinieku noslēdz Kocēnu "Rubene", kurai 38 punkti.

Tālāk "Rīga" ar 28 punktiem ir septītā, Liepājas "Kurši" ar 21 punktu ir astotā, bet "Talsi"/"Krauzers" un Stalbes "Pārgaujas" rēķinā attiecīgi 20 un 19 punkti. Turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru, pie 15 punktiem tikusi "Bauska", bet pēdējie ar deviņiem punktiem ir Ķekavas "Bulldogs".

"Elvi Florbola līgā" vīriešiem šosezon spēlē 12 klubu komandas, kas vispirms aizvadīs divu apļu regulāro turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Tikmēr sieviešu florbola virslīgā svētdien NND izbraukumā ar 5:3 (2:2, 2:0, 2:1) pieveica "Rīgas Lauvas", tādējādi nostiprinoties pirmajā četriniekā.

Divus vārtus guva un vienu rezultatīvu piespēli iekrāja viesu komandā spēlējošā Ieva Priede.

Kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 37 punktiem 13 mačos ir "Ķekavas" komanda, kurai ar 31 punktu seko Kocēnu "Rubene", bet NND kontā ir 26 punkti. Vēl 17 punktus ieguvušas "Rīgas Lauvas" spēlētājas, pie 15 punktiem tikušas Ķekavas "Bulldogs" florbolistes, bet LiepU rēķinā ir seši punkti.

"Elvi" florbola līgā sievietēm šosezon ir par divām komandām vairāk nekā pirms gada. Lai arī savu dalību jaunajā čempionātā nepieteica pērnā bronzas medaļniece RSU, komandām Kocēnu "Rubene", "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" pievienojušās trīs jaunpienācējas no pirmās līgas.

Čempionāta pirmajā posmā visas sešas komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēs iekļūs četras labākās komandas, kas pusfināla sēriju aizvadīs līdz četrām uzvarām, bet medaļu likteni izšķirs tikai viena spēle 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Visas sieviešu komandas, kuras šo sezonu pabeigs bez diskvalifikācijas, arī 2016./2017.gada sezonā drīkstēs spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!