Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanādu pārstāvošais Latvijas jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Mihails Cirkunovs sestdien Lasvegasā prestižās UFC organizācijas rīkotajā turnīrā piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā rindā.

Cirkunovs aizvadīja pussmagā svara kategorijas cīņu ar amerikāni Alonzo Menifīldu, kurš pēc ringā pavadītas nepilnas pusotras minūtes svinēja uzvaru ar nokautu.

Profesionālajā MMA 35 gadus vecais Cirkunovs piedalījies 24 dueļos, kuros izcīnījis 15 uzvaras, no tām piecas - ar nokautu, bet astoņas - ar sāpju paņēmieniem. Viņš bez uzvarām ir vairāk nekā trīs gadus un piedzīvojis četrus zaudējumus pēc kārtas.

Tikmēr 34 gadus vecais Menifīlds no 16 dueļiem uzvarējis, desmit no tiem noslēdzot ar nokautu un divus ar sāpju paņēmieniem.

Cirkunovs UFC debitēja 2015. gada augustā. Viņš pirms aptuveni 20 gadiem kopā ar vecākiem emigrēja uz Kanādu, kur dzīvo arī pašlaik, tomēr saikni ar Latviju nav zaudējis un, piemēram, par debiju UFC savā tvitera kontā paziņoja latviski.

Cirkunovs ir tikai otrais Latvijas cīkstonis, kurš noslēdzis līgumu ar UFC - 1997. gadā zem šīs organizācijas karoga vienu dueli aizvadīja divkārtējais Eiropas čempions amatieru boksā Jurijs Vauļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!