Foto: AP/Scanpix

Kanādu pārstāvošais Latvijas jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Mihails Cirkunovs sestdien Lasvegasā prestižās UFC organizācijas rīkotajā turnīrā "Vegas 38" piedzīvoja zaudējumu savā pirmajā cīņā pēc svara kategorijas maiņas, ziņo organizatori.

Iepriekš 34 gadus vecais sportists cīnījās vidējā svarā (-83,9 kg), bet sestdien viņš ringā izgāja pussmagajā svarā, kur cīkstoņi nedrīkst pārsniegt 93 kilogramu svaru.

Pāreju "sabojāja" pretinieks - polis Kšištofs Jotko, kurš ar tiesnešu lēmumu izcīnīja uzvaru. Divi tiesneši ar 29:28 deva priekšroku polim, viens ar tādu pašu rezultātu - Cirkunovam.

Polis cīņu aizvadīja, ar sitieniem turot Cirkunovu distancē un neļaujot viņam pietuvoties, lai

"Biju mazliet nobažījies," par tiesnešu lēmumu sacīja Jotko. "Tomēr beigās zināju, ka uzvaru cīņā. Saglabāju ļoti augstu cīņas tempu no sākuma līdz beigām."

Savukārt Cirkunovs pirmajā cīņā jaunajā svara kategorijā mēģināja cīņu pārvirzīt parterā, taču Jotko no tā izvairījās.

Kad līdz cīņas beigām bija atlikušas piecas minūtes, Cirkunovs beidzot spēja ar pāris nogāšanas paņēmieniem cīņu novirzīt parterā, taču Jotko tika vaļā no tvēriena un piecēlās kājās.

Kaut arī Jotko pretiniekam nesagādāja lielas problēmas, arī trešajā raundā viņš joprojām turpināja veltīt Cirkunovam sitienus, kas palīdzēja viņam nodrošināt uzvaru.

Cirkunovs ir zaudējis otro cīņu pēc kārtas, bet Jotko ir uzvarējis četrās no pēdējām piecām cīņām.

Profesionālajā MMA Cirkunovs piedalījies 22 dueļos, kuros izcīnījis 15 uzvaras, no tām piecas - ar nokautu, bet astoņas - ar sāpju paņēmieniem.

Tikmēr 32 gadus vecajam Jotko UFC ir 28 cīņas, no kurām viņš uzvarēja 23. Iepriekšējā duelī viņš maijā ar vienbalsīgu lēmumu zaudēja amerikānim Šonam Striklendam.

Cirkunovs UFC debitēja 2015.gada augustā. Viņš pirms aptuveni 20 gadiem kopā ar vecākiem emigrēja uz Kanādu, kur dzīvo arī pašlaik, tomēr saikni ar Latviju nav zaudējis un, piemēram, par debiju UFC savā "tvitera" kontā paziņoja latviski.

Cirkunovs ir tikai otrais Latvijas cīkstonis, kurš noslēdzis līgumu ar UFC - 1997.gadā zem šīs organizācijas karoga vienu dueli aizvadīja divkārtējais Eiropas čempions amatieru boksā Jurijs Vauļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!