Foto: AP/Scanpix/LETA

Jauktās cīņu mākslas čempionāta (UFC) prezidents Dena Vaits joprojām pauž pārliecību, ka koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā spēs noorganizēt "UFC 249" pasākumu, kas esot plānots uz kādas salas, ziņo medijs ESPN.

Jau ziņots, ka 18. aprīlī plānotajā "UFC 249" šovā bija paredzēta cīņa starp Krievijas pārstāvi Habibu Nurmagomedovu un amerikāni Toniju Fergusonu, bet Nurmagedovs ceļošanas ierobežojumu dēļ no dalības atteicās. Tiesa, Dena Vaits paziņoja, ka viņa vadītā organizācija, iespējams, būs vienīgā pasaulē, kura nepakļausies Covid-19 radītajām sekām.

Vaits pirmdien pauda, ka Nurmagedovu aizstās amerikānis Džastins Geičī, bet cīņas par 100% notiks. Pasākuma norises vieta joprojām nav publiski zināma, bet, visticamāk, to nevarēs apmeklēt līdzjutēji. "UFC 249" varētu notikt ASV rietumkrastā, zināms medijam ESPN.

Vaits intervijā ESPN uzsvēra, ka cīņu saraksts bijis norunāts jau divus mēnešus un UFC turpinās aizvadīt vienu pasākuma pēc otra.

"Cīņām esmu nodrošinājis salu," Vaits atklāja medijam. "Tieši šobrīd tiek būvēta infrastruktūra. Visas mūsu starptautiskās cīņas aizvadīsim uz šīs salas. Sākot ar 18. aprīli, UFC atkal darbosies starptautiski un arī ASV."

Vaitam gan šķēršļus varētu radīt Ringa ārstu asociācijas (ARP) pirmdien izplatītais paziņojums, kurā speciālisti pieprasījuši visu cīņas sporta notikumu piespiedu pārtraukšanu. Ārsti tajā uzsvēruši, ka jebkādas cīņas pandēmijas laikā sagādā nevajadzīgu risku inficēties ar Covid-19, kā arī papildu noslogo medicīnas personālu.

Vairums cīkstoņu gan pauduši vēlmi cīnīties pandēmijas laikā. "Yahoo Sports" žurnālists Kevins Aijols norādījis, ka šiem sportistiem nav savas arodbiedrības, kas viņus varētu aizstāvēt, kā arī pārtraukuma laikā viņiem zudis ienākumu avots. Medijs uzsvēris, ka šādu cīņu aizvadīšana būtu nevajadzīgs risks, bez kura pandēmijas laikā var iztikt.

Jau ziņots, ka Ziemeļamerikā jau kopš 13. marta bijusi "iesaldēta" visu profesionālo līgu darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!