Foto: AP/Scanpix/LETA

Kubietis Jordeniss Ugass sestdien ASV pilsētā Paradaisā uzvarēja Filipīnu bokseri Maniju Pakiao, kurš atgriezās ringā pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma, saglabājot pasaules čempiona titulu pusvidējā svarā Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā.

Ugass dominēja ringā pret 42 gadus veco Pakiao, daudz punktu savākdams ar sitieniem ar kreiso roku.

35 gadus vecais Ugass tika izraudzīts par Pakiao pretinieku tikai šī mēneša sākumā, kad pasaules eksčempiona astoņās svara kategorijās sākotnējais pretinieks Erols Spenss juniors treniņā guva acs traumu.

Ugass aizstāvēja titulu, visiem trim tiesnešiem dodot pārsvaru viņam – vienam tiesnesim ar 115:113, bet diviem ar 116:112.

"Nākotnē jūs, iespējams, vairs neredzēsiet Meniju Pakiao cīņā ringā," sacīja Pakiao pēc mača. "Esmu daudz darījis boksa labā, un bokss ir daudz darījis manā labā. Tagad domāju par laika pavadīšanu kopā ar ģimeni un par savu nākotni boksā."

"Šovakar es darīju visu iespējamo, taču ar to nebija pietiekami. Bez attaisnojumiem. Gribēju cīnīties par titulu ringā, un čempions joprojām ir Ugass," piebilda boksa leģenda.

Ugass pēc Pakiao aiziešanas no ringa vakanto WBA čempiona titulu ieguva pirms gada cīņā ar ASV bokseri Eibelu Ramosu.

"Esmu ļoti gandarīts, taču visvairāk vēlos pateikties Pakiao par to, ka viņš man deva šodienas iespēju ringā," sacīja Ugass, kuram tagad profesionāļos ir cīņu bilance 27-4, 12 reizes uzvarot ar nokautu. "Mums bija tikai divas nedēļas laika treniņiem, taču es klausījos trenerus, un viss izdevās."

"Esmu WBA čempions, un to pierādīju šovakar. Liela cieņa pret Pakiao, taču es uzvarēju šajā cīņā," piebilda čempions.

Sakāve sestdien noteikti liks šaubīties, vai Pakiao vēlreiz atgriezīsies ringā sporta veidā, kurā viņš kopš 1995.gada aizvadījis 72 cīņas, 62 svinot uzvaru un astoņās zaudējot. 39 no tām uzvarētas ar nokautu, kā arī trīs šādā veidā zaudētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!