Foto: F64
Pie dramatiskas uzvaras "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīrā svētdien tika "Ulbroka"/"Masters", kas savā laukumā ar 8:7 (1:2, 3:2, 3:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica sacensību līderi "Lielvārdi", kas gan neliedza šai vienībai triumfēt regulārajā turnīrā.

Maču pārliecinošāk sāka viesi, kuri pēc Kristera Puķīša un Ervīna Torstera metieniem izvirzījās vadība ar 2:0, bet otrās trešdaļas laikā "Lielvārde" vēl divas reizes ieguva divu vārtu pārsvaru, taču pirms otrā pārtraukuma uz rezultātu tablo bija līdzsvars - 4:4. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām viesiem atkal bija divu vārtu handikaps (6:4), bet tad divus vārtus pēc kārtas iemeta "Ulbroka"/"Masters" florbolists Kārlis Bulāns, atjaunojot neizšķirtu.

Pamatlaika priekspēdējā minūtē "Lielvārdi" vadībā ar 7:6 izvirzīja Matīss Pēteris Polis, taču šai komandai nebija lemts doties mājup kā uzvarētājai, jo tikai divas sekundes pirms pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Artūrs Juršveskis. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos veiksme bija mājinieku pusē - savas izdevības izmantoja Kārlis Bulāns, Artūrs Jurševskis un Reino Ješēvics.

Tiesa, viena punkta izcīnīšana ļāvusi "Lielvārdei" triumfēt regulārajā čempionātā.

Citā svētdienas mačā Kocēnu "Rubene" savu skatītāju priekšā ar 4:3 (3:1, 0:0, 0:2, 1:0) pagarinājumā pieveica "Rīgu".

Čempionāta kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar 49 punktiem 18 spēlēs ir "Lielvārde", kam ar 37 punktiem 19 mačos seko "Lekrings", bet pie 36 punktiem tikusi "Ulbroka"/"Masters", no kuras par vienu punktu tagad atpaliek "Valmiera"/ViA. Tikmēr "Mogo-RTU"/"Rockets" kontā ir 34 punkti.

Vēl 31 punktu iekrājusi sestajā pozīcijā esošā "Rubene", tālāk "Rīga" ar 24 punktiem ir septītā, bet pirmo astotnieku ar 21 punktu noslēdz Liepājas "Kurši".

Turpinājumā "Talsi"/"Krauzers" un "Pārgaujas" rēķinā attiecīgi 20 un 19 punkti, turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru, pie 15 punktiem tikusi "Bauska", bet pēdējie ar deviņiem punktiem ir Ķekavas "Bulldogs".

"Elvi Florbola līgā" vīriešiem šosezon spēlē 12 klubu komandas, kas vispirms aizvadīs divu apļu regulāro turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 2016.gada 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Tikmēr sieviešu turnīrā NND savā laukumā ar 8:3 (1:0, 3:2, 4:1) pārspēja Ķekavas "Bulldogs" vienību.

Uzvarētājām ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Ieva Priede.

Savukārt graujošu uzvaru izcīnījusi arī "Rīgas Lauvas", kas savā laukumā ar 11:2 (2:1, 3:0, 6:1) sagrāva LiepU.

Rīdziniecēm piecus vārtus guva Monika Džigure.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 31 punktu 11 mačos atrodas "Ķekavas" komanda, kurai ar 22 punktiem desmit mačos seko "Rubene", bet NND kontā ir 20 punkti. Vēl 17 punktus ieguvušas "Rīgas Lauvas", pie 12 punktiem tikušas Ķekavas "Bulldogs" spēlētājas, bet LiepU rēķinā ir seši punkti.

"Elvi" florbola līgā sievietēm šosezon ir par divām komandām vairāk nekā pirms gada. Lai arī savu dalību jaunajā čempionātā nepieteica pērnā bronzas medaļniece RSU, komandām Kocēnu "Rubene", "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" pievienojušās trīs jaunpienācējas no pirmās līgas.

Čempionāta pirmajā posmā visas sešas komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēs iekļūs četras labākās komandas, kas pusfināla sēriju aizvadīs līdz četrām uzvarām, bet medaļu likteni izšķirs tikai viena spēle 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Visas sieviešu komandas, kuras šo sezonu pabeigs bez diskvalifikācijas, arī 2016./2017.gada sezonā drīkstēs spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!