Foto: F64
Latvijas olimpietis Dainis Upelnieks svētdien aizvadīja vienu pilnīgi precīzu kvalifikācijas sēriju Maskavas apgabalā notiekošajā pasaules čempionātā stenda šaušanā, tomēr tāpat viņš sacensību noslēgumā nespēja pakāpties augstāk par 41. pozīciju.

Dmitrovas rajonā notiekošajās sacensībās Latvijas šāvējs Upelnieks, startējot apaļā stenda šaušanā, ceturtdien savās pirmajās sērijās sašāva 24 un 23 šķīvīšus, tiekot pie 47 punktiem. Savukārt piektdien trešajā sērijā latvietim bija 23 sašauti šķīvīši, kas pēc otrās sacensību dienas deva 70 punktus un 48.vietu.

Noslēdzošās divas kvalifikācijas sērijas tika aizvadītas sestdien, kad Upelnieks tika pie attiecīgi 25 un 23 punktiem.

Līdz ar to summā Latvijas sportists savāca 118 punktus, ierindojoties 41.pozīcijā starp 113 sportistiem.

Kvalifikācijā ar 123 punktiem triumfēja itālis Gabriēle Roseti, tomēr labākos sportistus sestdien vēl sagaidīs izšķirošās cīņas par medaļām.
Vēl no latviešiem Egils Āboliņš un Valdis Kalējs savāca pa 112 punktiem un ieņēma attiecīgi 74. un 75.pozīciju.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija ar 342 punktiem palika 16.vietā starp 24 valstīm, par labāko ar 364 punktiem kļūstot Itālijai.

LETA jau ziņoja, ka pērn Upelnieks startēja 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur ieņēma augsto 14.vietu 32 dalībnieku konkurencē, sašaujot 119 punktus, par punktu atpaliekot no personiskā rekorda. Tikmēr šosezon augusta sākumā viņam viena neveiksmīga sērija liedza iekļūt Baku notikušā Eiropas čempionāta pusfinālā, sacensības noslēdzot ar 118 punktiem, kas deva 13.vietu.

Pasaules čempionātā stenda šaušanā iepriekš tika dalītas medaļas arī tranšeju stendā, kur Latvija nebija pārstāvēta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!