Foto: Jeļizaveta Iļjina
Šajā nedēļas nogalē – 20. un 21. augustā – allaž viesmīlīgajā Upesciema stadionā risināsies tradicionālās sacensības petankā "Warriors Cup".

Sestdien Upesciema stadiona petanka laukumos notiks sacensības trijniekos, bet svētdien turpat risināsies sacensības divniekos. Abas dienas sacensības sāksies pulksten 9:30. Trijnieku sacensībās pieteikušās 38 komandas, bet divniekos pagaidām vēlmi cīnīties par medaļām apliecinājušas 50 komandas. Līdzīgi kā citas sacensības, arī "Warriors Cup" atgūstas pēc Covid-19 un šogad sacensībās piedalīsies jau atkal prāvs pulks citu valstu sportistu – kopā Upesciemā pulcēsies petankas mīļotāji no 11 valstīm valstīm (Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Somija, Zviedrija, Luksenburga, Francija, Niderlande, Mongolija, Ukraina).

"Pateicoties Ropažu pašvaldībai, izdevies piesaistīt kuplu ārvalstu spēlētāju skaitu. Vēl pieteikšanās nav noslēgusies, bet jau ir viens neliels rekords – trijnieku sacensības ir pieteiktas 38 komandas, bet divniekos ir 50 komandas, kas tikai nedaudz atpaliek no pirmskovida rekorda (58 divnieki). Tas tikai parāda, ka petankas spēlētāji arī noilgojušies pēc kārtīgām saspringtām cīņām," saka turnīra rīkotājs Juris Silovs, prognozējot, ka dalībnieku skaits pirms pašām sacensībām pieaugs. "Līdz ar to trijnieku sacensībās jau ir 114 dalībnieki, bet divniekos – 100. Tādējādi mēs atkal pieradām un apliecinām, ka esam populārākais petanka turnīrs Baltijā. Arī sacensību spēlētāju sastāvs ir ļoti spēcīgs, kas arī pievilina spēlētājus uz šo turnīru. Jo ne katru dienu var uzspēlēt ar Eiropas čempionātu medaļniekiem un vadošajiem dalībvalstu izlašu spēlētājiem."

"Uzskatīsim, ka šis ir "iesildīšanās" turnīrs pirms nākošā gada jubilejas 10. turnīra. Šogad mēs vēl varam uzņemt visus spēlēt gribētājus, bet nākošgad, iespējams, nāksies limitēt dalībnieku skaitu (64 komandas katrā veidā). Vai arī jāstrādā pie jaunu, papildus laukumu izveides," piebilst Silovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!