Vācijas izlases galvenais treneris Alfrēds Gislasons uzaicinājis SC "Magdeburg" handbola kluba sistēmas spēlētāju Renāru Uščinu uz Vācijas valstsvienības treniņnometni, kura notiks 5. un 6. decembrī, ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Kā LHF iepriekš ziņojusi, Renārs Uščins aizvadītajā vasarā kļuva par Eiropas čempionu Vācijas U-19 izlases sastāvā, kā arī tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Renāra Uščina tēvs Armands ir kādreizējais Latvijas izlases treneris, kura vadībā Latvijas vīriešu izlase kvalificējās un piedalījās 2020. gada Eiropas čempionātā. Speciālistam līgums ar LHF beidzās pēc finālturnīra beigām, abām pusēm neturpinot sadarbību.

Armands Uščins spēlētāja karjeras laikā vairākus gadus pārstāvēja Latvijas handbola izlasi, bet profesionālo karjeru galvenokārt aizvadīja Vācijā, kur jau 2011. gadā pirmo reizi kļuva par treneri, paralēli turpinot spēlēt.

"Biju nedaudz pārsteigts, kad saņēmu e-pasta vēstuli, bet, protams, biju priecīgs," stāsta Uščins. "Šo iespēju izmantošu un izbaudīšu, kā arī mēģināšu parādīt sevi no labākās puses, lai treneriem palieku pozitīvā atmiņā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!