Foto: TASS/Scanpix/LETA
Ukrainas boksera Oleksandra Usika debijas cīņu smagsvaros apdraudējusi aizdomīgas pretinieka Tairona Sponga dopinga analīzes, ziņo medijs BBC.

Usika un Sponga cīņa bija plānota sestdien, 12. oktobrī ASV pilsētā Čikāgā, tomēr Surinamā dzimušā Sponga dopinga analīzēs atrastas aizdomīgas vielas.

"Mums sagatavoti arī rezerves pretinieki," pauda cīņas organizētājs Edijs Hērns. "Ar mums kontaktējās Brīvprātīgā antidopinga asociācija (VADA), kas informēja, ka Sponga analīzēs atrasts kas aizdomīgs. Analīzes tika nosūtītas uz Ilinoisas štata komisiju."

VADA organizācija strādā tieši boksa un MMA sporta veidos. Tā paziņojusi, ka Spongs savas pārbaudes veicis 20. septembrī.

Hērns solīja otrdien paziņot par nākamajiem jaunumiem.

34 gadus vecais Spongs lielu daļu savas karjeras aizvadījis MMA un kikboksā, bet 29 gadu vecumā debitēja boksā, kurā līdz šim uzvarējis visās 14 cīņās.

Savukārt Usiks pērn kļuva par pirmo bokseri vēsturē, kurš pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) savā īpašumā bija ieguvis visas četras čempiona jostas. Pēc tam ukraiņu sportists paziņoja, ka nolēmis debitēt smagsvaros.

Ukrainim pirmais duelis bija paredzēts jau 25. maijā pret kamerūnieti Karlosu Takamu, tomēr bicepsa savainojuma dēļ šo cīņu nācās atcelt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!