Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas boksera Oleksandra Usika un brita Entonija Džošua revanša cīņa šovasar risināsies Saūda Arābijas pilsētas Džedas "Super Dome" arēnā, kurā var sapulcēties 40000 skatītāju, vēsta "Sky Sports".

Kā cīņas datums joprojām tiek minēts 23. jūlijs, taču aizvadītajās dienās izskanējusi informācija, ka cīņa varētu tikt pārcelta. Gaidāmās cīņas norises vieta "Super Dome" arēna ir lielākais ģeodēziskais kupols pasaulē.

Pagājušā gada septembrī Totenhemas "Hotspur" futbola kluba stadionā Usiks fantastiskā cīņā supersmagā svara kategorijā pēc punktiem pieveica britu Entoniju Džošua. Tādējādi Usiks kļuva par četru pasaules čempiona jostu īpašnieku – Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās boksa organizācijas (IBO) versijās.

Usika un Džošua līgumā bija iekļauts punkts, kas ļauj britu bokserim pieprasīt revanšu, un viņš neilgi pēc zaudējuma šo punktu izmantoja.

Usiks savā profesionāļa karjerā izcīnījis uzvaras visās 19 cīņās, 13 reizes pretinieku nokautējot, savukārt Džošua 26 cīņās guvis 24 uzvaras, no kurām 22 uzvarēts ar nokautu, un piedzīvojis divus zaudējumus.

Jau vēstīts, ka Usiks saņēma atļauju atstāt Ukrainu, kur viņš palīdzēja savai valstij karā ar Krieviju, lai gatavotos cīņai ar Džošua. Ukrainas jaunatnes un sporta lietu ministrs Vadims Gutcaits ukraiņu medijiem norādīja, ka Ukrainai svarīgi, lai tās sportisti gūtu panākumus ārpus valsts robežām, tādējādi stiprinātu valsts prestižu un atgādinātu par Ukrainā notiekošo Krievijas agresiju, aicinot uz mieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!