Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Totenhemas "Hotspur" futbola kluba stadionā fantastiskā cīņā supersmagā svara kategorijā pēc punktiem pieveica britu Entoniju Džošua.

Pēc aizraujošu 12 raundu ilgas cīņas Usiks svinēja uzvaru ar rezultātu 117:112, 116:112, 115:113. Tādējādi Džošua neaizstāvēja Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Pirmajā raundā Džošua kontrolēja ringa centru, taču aktīvāks savās darbībās bija Usiks, kuram izdevās arī pāris labi sitieni ar kreiso roku. Ukrainis arī turpinājumā bija ļoti aktīvs, demonstrējot savu augsto tehnisko sagatavotību. Trešajā raundā Usiks ar kreiso "āķi" pretuzbrukumā trāpīja pa Džošua zodu, tad viņam vēl pāris veiksmīgi uzbrukumi. Ceturtajā raundā arī Džošua izdevās labs sitiens ar labo roku, savukārt nākamajās trīs minūtēs viņam izdevās uzbrukumi ķermenī, kas ļāva izlīdzināt cīņas gaitu.

Sestais raunds Džošua izpildījumā bija labākais šajā cīņā, un viņš izdarīja "tīrus" uzbrukumus, satricinot Usiku. Ukrainis uzreiz atbildēja ar teicamu septīto raudu, kurā viņam trīs precīzi sitieni ar kreiso, bet viens – ar labo roku. Džošua gan atbildēja ar pāris "džeba" sitieniem, bet turpinājumā viņš atgriezās pie sitieniem ķermenī.

Devītajā raundā par sevi lika manīt nogurums, un vizuāli Usiks izskatījās nogurušāks, taču, neraugoties uz to, viņam izdevās labs uzbrukums. Nākamajā raundā Usikam asiņoja labā uzacs, bet Džošua no saņemtajiem sitieniem piepampa labā acs.

Turpinājumā Usiks izveidoja labas sitienu kombinācijas, kas noslēdzās ar precīziem trāpījumiem. Izšķirošajā raundā Ukrainas bokseris izcēlās ar kreiso dubulto "āķi", un viņa aktivitāte nemazinājās. Džošua meklēja veidus, kā nokautēt Usiku, bet neatrada. Turklāt Usiks bija tuvu, lai "noguldītu" pretinieku. 12 raundi aizritēja neticamā cīņā.

"Šī uzvara man nozīmē ļoti daudz. Cīņa ritēja tā, kā to paredzēju. Bija brīži, kad Entonijs uz mani izdarīja spiedienu, bet tas nebija nekas īpašs," televīzijas intervijā pēc cīņas teica Usiks. "Man nebija mērķis viņu nokautēt. Cīņas sākumā es izdarīju spēcīgus sitienus, bet tad atgriezos pie sava darba.

Pirms cīņas Džošua svars bija 109 kilogrami, bet Usiks svēra 100,5 kg.

Cīņu klātienē Totenhemas "Hotspur" stadionā vēroja 65 tūkstoši skatītāji, ziņoja DAZN videotiešraidē.

31 gadus vecais Džošua iepriekšējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāru Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu. 34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījās oktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis supersmagajā svarā aizvadījis divas cīņas un abās uzvarējis. Pirms tam viņš cīnījās smagā svara kategorijā, kur kļuva par visu četru prestižo organizāciju čempionu jostas īpašnieku. Smagajā svarā viņš 16 cīņās guva tikai uzvaras, tostarp arī pret Mairi Briedi Pasaules Boksa supersērijas pusfinālā.

Medijos izskanējusī informācija liecina, Džošua garantētais honorārs par šo cīņu ir 12 miljoni eiro, bet Usikam garantēti 3,5 miljoni, bet bokseru peļņa var pieaugt no televīzijas tiešraižu ienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!