Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks savā karjerā vēl vēlas aizvadīt trīs cīņas, kuru starpā ir arī cīņa par visu četru prestižo čempionu titulu apvienošanu smagā svara kategorijā ar britu Taisonu Fjūriju, viņš pastāstīja intervijā, kas publicēta viņa vietnes "Youtube" kontā.

Jau vēstīts, ka Usiks pēc uzvaras augustā pār Džošuu aizstāvēja iepriekš izcīnītās Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu titulus. Ukrainis pēc cīņas pauda, ka viņš vēlas cīnīties pret Fjūriju, lai pirmo reizi vēsturē smagajā svara kategorijā apvienotu visas četras prestižās čempionu jostas.

Tā kā Usiks šogad neesot gatavs aizvadīt cīņu, Fjūrijs izaicinājis savu tautieti Džošuu, un, visticamāk, cīņa risināsies 3. decembrī. Ukrainis neslēpj, ka joprojām vēlas paveikt visu četru titulu iegūšanu.

"Man vēl vajag pieveikt tikai Fjūriju, un tad būs laiks noslēgt karjeru," teica Usiks. "Jostu apvienošana ir daudz svarīgāka nekā kārtējā cīņa par titulu aizstāvēšanu."

Usiks stāstīja, ka viņš savā atlikušajā karjerā bez cīņas ar Fjūriju vēlas boksēties ar Saulu "Kanelo" Alvaresu, kurš ir neapstrīdams pasaules čempions otrā vidējā svara kategorijā, kā arī aizvadīt atvadu cīņu Kijevas olimpiskajā stadionā.

"Es vēl varu aizvadīt trīs cīņas, ne vairāk. Tik ilgi vēl varu būt savā labākajā sportiskajā formā," viņš sacīja. "Kanelo teica, ka vēlas ar mani boksēties. Tā būtu cīņa tikai naudas nopelnīšanai."

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 20 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!