Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Londonā aizvadīja savu otro cīņu supersmagā svara kategorijā un pēc punktiem pieveica britu Dereku Čisoru.

Usiks 12 raundu cīņā pēc tiesnešu vērtējuma ar 117:112, 115:113 un 115:113 pārspēja Čisoru, gūstot savu 18. uzvaru profesionāļa karjerā. Šī viņam bija arī otrā uzvara supersmagajā svarā, iepriekš viņš pieveica Čezu Viterspūnu.

Čisora cīņu iesāka ar ievērojamu pārsvaru, tomēr Usiks pirmos uzbrukumus izturēja. Sestajā raundā cīņas gaita jau bija izlīdzinājusies, bet turpinājumā ukrainis ieguva pārsvaru. Abi bokseri pēdējos raundos izdarīja labus uzbrukumus, tiesa, aktīvāks ringā bija Usiks, un tiesneši lēma, ka viņš izcīnījis uzvaru.

"Tas ir īsts tests. Bija jācīnās ar spēcīgu un smagu pretinieku. Es gaidīju, ka būs vēl grūtāk. Pats sev par šo cīņu dodu trīs balles," pēc cīņas televīzijas intervijā sacīja Usiks. "Man tagad plāns ir doties mājās, pavadīt laiku ar ģimeni un trenēties. Gribu kļūt par neapstrīdamu pasaules čempionu supersmagajā svarā."

Pēc cīņas pats Čisora uzskatīja, ka viņš šo cīņu bija uzvarējis. "Taču tiesneši lēma citādāk. Protams, ka esmu vīlies," pauda britu bokseris. Viņš piedzīvoja savu desmito zaudējumu karjerā, bet viņa kontā ir arī 32 uzvaras.

Zīmīgi, ka sestdien savu pirmo cīņu supersmagajā svarā aizvadīja arī krievs Murats Gasijevs, kurš 2018. gadā Pasaules boksa supersērijas finālā smagā svara kategorijā zaudēja tieši Usikam. Gasijevs pirmajā raundā uzvarēja Albānijas bokseri Nuri Seferi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!