Foto: F64
Otrajā "HansaWorld 35th Micro Cup 2011" sacensību dienā, neskatoties uz netipiski mainīgo vēju un spēcīgajām lietus gāzēm, izdevās aizvadīt vēl divus braucienus, un pēc četriem braucieniem līderpozīciju kopvērtējumā joprojām saglabā Polijas jahta "Toyota-Nina", informē sacensību rīkotāji.

Otrajā vietā cita Krievijas komanda ar jahtu "Katrin", uz trešo vietu nobīdot francūžu "Pangolin".

"Racer" divīzijā aizPolijas komandas ar jahtu "Stawo" otro vietu stabili notur Latvijas jahta "EVO", trešajā vietā ir pietuvojusies jahta "Micros".

Tā kā kopējo startu skaits jau ir četri, pēc "Low-Poing" vērtēšanas sistēmas un sacensību instrukcijas, sliktākais no četriem līdz astoņiem rezultātiem netiek ņemts vērā.

Ceturtdien, 18. augustā, Usmas ezerā tiek dots garās distances starts. Burātāji šķērsos Usmaz ezeru visā garumā virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem un atpakaļ, pa ceļam apņemot zīmi starp Viskūžu salu un Moricsalu. Distances garums ir aptuveni 20 jūras jūdžu.

Ceturtdien laika apstākļi Usmas ezerā solās būt burāšanai ļoti labvēlīgi – Usmas ezerā pūš mērens austrumu vējš ar stiprumu pieci metri sekundē un spīd saule, kas nozīmē, ka garā distance sacensību dalībniekiem varētu izvērsties īpaši patīkama, aptverot ne tkai sportošanu, bet arī iepazīšanos ar vienu no skaistākajām Latvijas dabas ainavām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!