Nolūkā koncentrēt Latvijas pārstāvību starptautiskai mēroga pasākumos, realizējot brīvprātīgo kustības pasākumus, domubiedru grupa sāk darbu pie biedrības "Latvijas Sporta brīvprātīgo līga" (LSBL) izveides.

"Mana personīgā pieredze kā brīvprātīgajam piedaloties divās Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos un Phjončhanā, kā arī sekojot brīvprātīgo gaitām sporta lielpasākumos kopš 2012.gada, radījušas pārliecību, ka brīvprātīgie no Latvijas ikreiz spoži pārstāvējuši mūsu Valsti un lieliski pildījuši sev uzticētos pienākumus. Taču teju vai pēc katrām olimpiskajām un paralimpiskajām aktivitātēm, atgriežoties mājās, brīvprātīgie saņem jautājumus par pašu pieteikšanās un atlases procesu, jautājumus par iespējām pievienoties sporta brīvprātīgo kustībai un virkni līdzīgu jautājumu atkārtojas reizi divos gados – attiecīgi pēc ziemas un vasaras olimpiskajiem lielnotikumiem," stāsta Mareks Matisons, LSBL idejas autors.

"Šobrīd, jo sevišķi ar kritisku skatījumu vērojot notiekošo Phjončhanā un analizējot spēļu rīkošanas komitejas darbības nācu pie slēdziena, ka jāattīsta brīvprātīgo komūna tieši sporta jomā, izglītojot brīvprātīgā darba veicējus par galvenajām niansēm, izaicinājumiem un arī iespējām pasaules mēroga sporta pasākumos," turpina M.Matisons.

Darba grupa, kuras kodolu veido pēdējo četru olimpisko spēļu brīvprātīgie no Latvijas aicina interesentus un domubiedrus pievienoties biedrības jaunizveidotajai vietnei sociālo mediju platformā Facebook [ facebook.com/lsbl.lv ] , kur tiks spriests par biedrības mērķiem un uzdevumiem, statūtu projektu un dibināšanas procesu. Paredzēts, ka šī gada jūnija sākumā biedrības kodols aicinās potenciālos sporta brīvprātīgos un mediju darbiniekus uz domnīcu, lai diskutētu par sporta brīvprātīgo lomu un dibinātu biedrību.

"Jau šogad septembrī tiks izziņota iespēja pieteikt savu dalību kā brīvprātīgajiem uz Olimpiskajām spēlēm Tokijā 2020.gadā. Es ceru, ka ar biedrības aktīvu darbu spēsim vairot Latvijas brīvprātīgo pulku nākamajās spēlēs, paralimpiādēs un iespējams, kā spēcīga sporta brīvprātīgo zeme sagaidīsim arī Olimpisko spēļu daļu mūsu valstī 2026.gadā. Gribētos, lai izglītoti un zinoši sporta brīvprātīgie ir daļa no mūsu valsts vizītkartes," stāsta M.Matisons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!