Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas valdība akceptējusi un izskatīšanai parlamentā nodevusi jaunu antidopinga likumu, kas par dopinga pārkāpumiem paredz ievērojamus naudas sodus un pat reālu brīvības atņemšanu.

Likuma projekts paredz, ka profesionāls sportists par dopinga pārkāpumiem var saņemt līdz pat trīs gadiem cietumā, bet personām, kas iesaistīs pārkāpumos vairākus cilvēkus vai ar savām darbībām, mudinot lietot aizliegtos preparātus, nopietni apdraudēs citu personu veselību vai pat dzīvību, draud cietumsods līdz desmit gadiem.

Kā norāda Vācijas politiķi, jaunais likums attieksies uz vairāk nekā 7000 augstākā līmeņa profesionāļiem, bet tas nebūs attiecināms uz sportistiem-amatieriem. Taču likumu varēs piemērot arī ārvalstu sportistiem, kuri dopinga lietošanā būs pieķerti sacensībās Vācijā.

Tieslietu ministrs Heiko Māss prognozē, ka parlaments likumu varētu apstiprināt līdz gada beigām. Māss cer, ka tas varētu palīdzēt Hamburgai kandidēt uz 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanu.

"Par jaunu antidopinga likumu Vācijā runā jau gadiem. Esmu priecīgs, ka beidzot tas ir nopietni pavirzījies uz priekšu. Tagad sportisti, kuri nebūs godīgi, saņems ne tikai diskvalifikāciju, bet viņiem draudēs arī reāls cietumsods," žurnālistiem teica Māss.

Māss norādījis, ka sportistiem dzīve nebeidzas ar sportošanu un viņiem vajag kaut ko darīt arī pēc profesionāļa karjeras beigšanas. Bijušajam sportistam labu darbu būs grūtāk atrast, ja tavā CV būs krimināls ieraksts un reāls cietumsods, uzskata Māss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!