Foto: PantherMedia/Scanpix
"Vaiņodes" handbolisti svētdien izcīnīja uzvaru cīņā par 5.-7.vietu "SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgas turnīrā.

"Vaiņode" savā laukumā ar 37:30 (21:14) pārspēja ASK/LSPA.

Uzvarētāju rindās 11 vārtus iemeta Ainārs Pāvils, kamēr pretiniekiem ar astoņiem vārtu guvumiem atbildēja Kristers Rihards Ozols.

Jau no paša mača sākuma "Vaiņode" ņēma iniciatīvu savās rokās un vadībā atradās visu mača gaitu, tā arī neļaujot ASK/LSPA vienībai cerēt uz panākumu.

Sacensībās par 5.-7. vietu savā starpā cīnās komandas, kuras izslēgšanas spēļu ietvaros izstājās ceturtdaļfinālā - ASK/LSPA un "Vaiņode", kā arī "Jūrmalas Sports", kas "play-off" neiekļuva.

Šī miniturnīra ietvaros četri punkti divās spēlēs ir jūrmalniekiem, ar diviem punktiem seko "Vaiņode", kamēr ASK/LSPA cietusi zaudējumus abās cīņās.

Vēlāk svētdien cīņu par virslīgas bronzu uzsāks "Ogre"/"Miandum" un Ludzas "Latgols", aizvadot sēriju līdz trim uzvarām. Savukārt finālā iekļuvušās Rīgas "Celtnieks" un Dobeles "Tenax" dueli uzsāks nākamnedēļ.

Pusfinālā "Celtnieks" ar 2-0 pieveica "Ogre"/"Miandum" komandu, kamēr "Tenax" ar tādu pašu rezultātu pārspēja "Latgols" handbolistus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Tenax" un "Celtnieks" kā divas labākās pamatturnīra komandas uzreiz iekļuva pusfinālā, kamēr "Latgols" ceturtdaļfinālā divu maču summā ar 62:52 uzvarēja ASK/LSPA, bet "Ogre"/"Miandum" summā ar 75:49 sagrāva "Vaiņodi".

Latvijas čempionātā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos, kur gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīja divu apļu turnīru. Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāca, bet katrai komandai tika noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Līdz ar to katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāka ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu.

Iepriekšējā sezonā virslīgā vīriem triumfēja "Celtnieks", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Tenax", gāžot dobelniekus no Latvijas čempionu troņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!