Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baidoties no vēl viena Covid-19 uzliesmojuma viļņa, 72% Japānas iedzīvotāju atklājuši, ka vēlas, lai Tokijas olimpiskās spēles tiktu pārceltas vai atceltas pavisam, liecina "Kyodo News" veiktā aptauja.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 39,2% respondentu vēlas, lai olimpiskās spēles tiktu atceltas pavisam, taču 32,8% cer, ka četrgades vērienīgākais sporta pasākums tiks pārcelts vēlreiz.

Tikai 24% aptaujāto neiebilstu olimpisko un paralimpisko spēļu norisei šajā vasarā. Savukārt lielais vairums jeb 92,6% bažījas, ka olimpisko spēļu dēļ Japānā atkal varētu pieaugt ar Covid-19 inficēto skaits.

Aptuveni 60% Japānas iedzīvotāju norādījuši, ka nav apmierināti ar tempu, kādā noris iedzīvotāju vakcinēšana, taču 36,5% aptaujāto iebildumu šajā sakarā neesot.

Japānas Veselības un labklājības ministrijas piektdien publicētie dati liecina, ka tikai 0,4% no visiem Japānas iedzīvotājiem saņēmuši visas nepieciešamas Covid-19 potes.

Premjerministra Josihides Sugas vadītā valdība pirmdien pagarinājusi daļēji noteikto ārkārtējo situāciju trīs Japānas prefektūrās - Tokija, Kioto un Okinava. Šajos reģionos pēdējā laikā pieaudzis ar Covid-19 saslimušo skaits.

Pagājušajā nedēļā līdzīgi mēri tika pieņemti Osakas, Mijagi un Hjogo prefektūrās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!