Foto: Publicitātes foto
Vairāki izcili un tituliem bagāti sportisti gatavi godam aizstāvēt Rīgas vārdu Latvijas III olimpiādē, kas no 6. līdz 8. jūlijam risināsies Liepājā, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

"Novēlu sportistiem augsti turēt Rīgas godu un atcerēties, ka viņu startiem sekos daudz līdzjutēju. Dalība Latvijas III olimpiādē ir laba iespēja, lai mūsu izcilākie sportisti varētu pārbaudīt savus spēkus un psiholoģiski sagatavoties Londonas Olimpiskajām spēlēm," saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Latvijas III olimpiādē piedalīsies pustūkstotis rīdzinieku, kuri cīnīsies par medaļām visos 26 olimpiādes sporta veidos. Dalībnieku vidū ir Latvijas čempione badmintonā Kristīne Šefere, Eiropas čempiones titula ieguvēja burāšanā Marta Ozola. Cīņai par medaļām gatavas Eiropas čempiones junioriem titula ieguvēja cīņas sportā Laura Skujiņa un Eiropas čempionāta sudraba medaļniece Kristīne Odriņa – Urbova, kā arī Eiropas čempionāta godalgotās vietas ieguvējs boksā Nikolajs Grišunins.

Uz Liepāju Rīgas komandas sastāvā dodas arī Londonas Olimpisko spēļu dalībniece, peldētāja Gabriela Ņikitina. Liepājā sevi pierādīt dodas 2008. gada četrkārtējs Pasaules čempions nedzirdīgajiem sportistiem Māris Grēniņš, viņa kontā jau ir jauns Eiropas rekords 100 m skriešanā, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā un jauns Pasaules rekords 110 m barjerskriešanā. Latvijas III Olimpiādē Rīgu pārstāvēs arī populārais, Pasaules un Eiropas rekordists šķēpa mešanā Zigismunds Sirmais, viņš ir arī Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks. Savu sportisko meistarību Olimpiādē demonstrēs arī Pasaules kausu 2. vietas ieguvēji, Londonas Olimpisko spēļu dalībnieki smaiļotāji Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs, kā arī daudzi citi sportisti gan individuālajos, gan komandu sporta veidos.

Galvaspilsētas komandas dalību Latvijas III olimpiādē atbalsta Rīgas dome un koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD). Pašvaldības finansiālais atbalsts piešķirts sportistu parādes formas tērpiem, transportam un uzturēšanās izdevumu segšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!