Valdība otrdien nolēma piešķirt naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā vairākiem sportistiem, viņu treneriem un pārstāvētajām federācijām.
Par Eiropas čempionātā brīvajā cīņā iegūto otro vietu sportists Igors Samušonoks saņems 6000 latu, bet viņa treneris Visvaldis Freidenfelds - 3000 latu. Savukārt Latvijas Cīņas federācija šī sporta veida attīstībai saņems 3000 latu.

Sportiste Irina Latve par Eiropas čempionātā vieglatlētikā junioriem izcīnīto pirmo vietu tiks apbalvota ar 5000 latu prēmiju. Tikpat daudz saņems arī Māris Putenis par tādu pašu sasniegumu, savukārt viņu treneris Leonīds Strekalovskis un Aivars Rumbenieks - 2500 latu katrs.

Skrējējs Staņislavs Olijars par Eiropas čempionātā izcīnīto otro vietu ir nopelnījis 3000 latu prēmiju, bet viņa treneri Aleksandrs Čumakovs un Ludmila Olijare par sportista sagatavošanu katrs saņems 750 latu balvu.

Par šo sportistu sasniegumiem Latvijas Vieglatlētikas savienība saņems 6500 latu sava sporta veida un jaunatnes sporta programmas attīstībai.

3000 latu naudas balvu par pasaules čempionātā junioriem modernajā pieccīņā izcīnīto trešo vietu saņems Deniss Čerkovskis. Viņa treneris Oļegs Balahņičovs saņems 1500 latu, un Latvijas Modernās pieccīņas feredācija tikpat.

Latvijas Šaušanas federācijas sportistam Borisam Timofejevam par Pasaules kausā šaušanā izcīnīto pirmo vietu valdība piešķīrusi 10 000 latu, bet viņa treneriem Uldim Leinasarim un Ivaram Gulbim - katram 2500 latu. Federācija par šo sasniegumu saņems 5000 latu.

Naudas balvas piešķirtas arī Latvijas Vingrošanas federācijas sportistam Jevgēņijam Saproņenko par pasaules čempionātā izcīnīto otro vietu. Viņš saņems 10 000 latu, viņa treneris Jevgēņijs Kudrins - 5000 latu un tikpat arī federācija.

Motosportistiem Kristeram Serģim un Artim Rasmanim par pasaules čempionātā izcīnīto otro vietu tiek piešķirti 1500 latu katram, bet viņu treneris Jānis Serģis saņems 750 latu, bet treneri Andris Bogdanovs un Pēteris Ezergailis katrs saņems 250 latu balvas, bet federācija - 1250 latu.

Kopumā piešķirtas balvas 179 900 latu apjomā pēc nodokļu nomaksas. 100 000 latu tiks izmaksāti no Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā paredzētā balvu fonda, bet pārējās naudas izmaksai izmantos līdzekļus no speciālā budžeta sporta vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!