Foto: LETA
Valdība otrdien lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 10 000 latu Latvijas Augstskolu sporta savienībai (LASS), lai nodrošinātu ar Latvijas izlases dalību 2013.gada pasaules vasaras Universiādē Kazaņā.

Izglītības ministrija (IZM) bija saņēmusi LASS pieprasījumu, kurā tika lūgts finansiāls atbalsts 11 850 latu apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Latvijas izlases dalību Universiādē no 6.jūlija līdz 17.jūlijam.

Ministrija uzskata, ka šis ir neparedzēts gadījums, jo LASS, pērn piesakot Latvijas izlases sportistus un sporta spēļu komandas Universiādes organizētajiem, neesot bijis iespējams paredzēt, ka Universiādes organizētājs akreditēs arī divas Latvijas komandu sporta spēļu komandas - Latvijas vīriešu handbola izlasi un Latvijas vīriešu regbija izlasi.

IZM rīcībā nebija nepieciešamo līdzekļu, jo visi finanšu līdzekļi 2013.gadam sportam ir sadalīti un attiecīgi noslēgti līgumi par valsts budžeta finanšu līdzekļu piešķiršanu. Savukārt papildus finansējuma pārdale no citām ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammām nav iespējama, jo tādējādi finansējuma nepietiekamība izveidotos citu ministrijas nodrošināto valsts pamatfunkciju īstenošanai.

Jautājums par atbalstu Latvijas izlases dalībai šā gada pasaules vasaras Universiādē Kazaņā tika izskatīts Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē, uzklausot arī LASS prezidentes Agitu Ābeli. Sēdē tika nolemts aicināt Ministru kabinetu no līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķirt LASS 10 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!