Foto: stock.xchng
Sestdien, 28. maijā, Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā sāksies Latvijas čempionāta regbijā 7 "Autowelt" pirmais posms, kurā piedalīsies 10 komandas, informē Latvijas regbija federācija.

Komandas vispirms tiks sadalītas trijās grupās - divās pa trim komandām, bet vienā četras vienības. Abu trio uzvarētāji un pirmo divu vietu ieguvēji no kvarteta tālākajā sacensību gaitā noskaidros godalgoto vietu ieguvējus, izspēlējot pusfinālus un finālu.

Spēles aizritēs divos puslaikos pa septiņām minūtēm, bet finālspēle – divreiz pa desmit minūtēm.

Sacensībās startēs "Transact Pro", "Kurši/Livonia", RK "Baldone", RT, "Autowelt/Livonia", "Miesnieki/Ķekava", "LLU/Telms", "Eži/LMT", "1964/Ovāls" un Valmieras "Fēnikss".

Šogad Latvijas čempionāts olimpiskajā sporta veidā regbijā 7 tiks izspēlēts trijos posmos. Pirmais no tiem notiks Valmierā, otrais jūlijā, bet trešais augusta beigās - septembra sākumā. Par čempioniem kļūs tā komanda, kas visos trijos posmos kopā iekrās lielāko punktu skaitu.

Galvenie favorīti uz uzvaru, protams, ir regbija kluba "Miesnieki" komanda "Transact Pro" un regbija kluba "Livonia" vienība "Kurši/Livonia". Vēl starp galvenajiem pretendentiem uz godalgām jāmin RK "Baldone" un RT (Rīgas Tilti).

Pagājušajā gadā Latvijas meistarsacīkstes regbijā 7 arī norisinājās trijos posmos. Uzvaru kopvērtējumā izcīnīja "Transact Pro", kas pēdējā posmā finālā ar 21:5 uzvarēja sīvākos konkurentus "Kurši/Livonia". Bronzas medaļas 2010. gadā tika RK "Baldone".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!