Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Valmieras "Fēnikss" komandas spēlētāji svētdien savā laukumā izcīnīja negaidītu uzvaru pār "Garkalne"/"Livonia" vienību, nodrošinot dalību Latvijas kausa finālā.

Valmierieši pār vieniem no galvenajiem favorītiem bija pārāki ar rezultātu 33:31 (20:17), portālu "Delfi" informēja Latvijas Regbija federācija.

"Fēniksa" pretinieki finālā būs "Miesnieki" regbisti, kas sestdien pusfinālā tika galā ar LMT/"EK Sistēmas"/"Eži" komandas pārākumu, pieveicot to ar 24:15 (5:5).

"Ja godīgi, paši esam pārsteigti par spēles rezultātu. Tomēr visu aizvadīto nedēļu mērķtiecīgi strādājām, lai gūto šo panākumu," izteicies Valmieras vienības galvenais treneris Kristaps Staņa.

"Mūsu komandā vērtīgākais spēlētājs bija Mārtiņš Bērziņš. Piespiedām sāncenšus spēlēt ātri pa malām, un tas deva vajadzīgo efektu. Tā arī vinnējām, labi aizvadot cīņas un pārņemot bumbas kontroli. Vēl mūsu komandā gribu izcelt Rihardu Zalti, Dāvi Bajāru un Miku Ozolu, kurš mums palīdz kausa izcīņas mačos," paudis treneris.

Tikmēr "Garkalne"/"Livonia" galvenais treneris Vilmārs Sokolovs valmieriešus vēlējās apsveikt ar gūto panākumu. ""Fēnikss" patiešām bija jūtami sagatavojušies šim mačam. Par sāncenšiem vienā vārdā varu teikt - malači! Savukārt mēs pieļāvām daudzas tehniskās kļūdas, bumba krita ārā no rokām svarīgākajās epizodēs. Šoreiz spēli aizvadījām bez lietuviešu palīdzības, toties komandas sastāvā bija Simons Fuko."

Latvijas kausa izcīņas fināls notiks 3.augustā Upesciema stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!