Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportiste Tatjana Vasiļjeva pasaules ranga turnīrā snūkerā, kas trešdien sākas "Arēnā Rīga", izrādīja ļoti cienīgu pretestību spēcīgajam Honkongas sportistam Marko Fu, tomēr piedzīvoja zaudējumu.

Vienīgajā kvalifikācijas kārtā Vasiļjeva piekāpās ar rezultātu 1-4.

Pēc pirmajiem diviem freimiem rezultāts bija neizšķirts 1-1, turklāt Vasiļjeva arī pēdējos divos izrādīja Honkongas sportistam ļoti sīvu pretestību. Tā ceturtajā freimā Vasiļjeva spēja pietuvoties līdz 35:40, tomēr ar pēdējo sitienu netrāpīja pa rozā bumbiņu, ko pēc tam realizēja konkurents. Savukārt piektajā freimā Vasiļjeva bija vadībā pat ar 57:20, tomēr turpinājumā Fu "nolasīja" laukumu un guva grūtu uzvaru.

Līdz ar to šī gada pasaules čempionāta pusfinālists Fu kvalificējās pamatturnīram, kur pirmajā kārtā trešdienas vakarā tiksies ar skotu Greiemu Dotu.

Turnīrā, kas ilgs līdz 24.jūnijam, piedalās daudzi no pasaules labākajiem sportistiem un ar pirmo numuru izlikts pašreizējais pasaules čempions Marks Selbijs no Anglijas, kurš mēneša sākumā kvalifikāciju pārvarēja vien ar grūtībām. Tāpat sacensībās Latvijas galvaspilsētā piedalīsies pagājušā gada pasaules čempions Stjuarts Bingems no Anglijas, kā arī vairāki citi planētas vadošie snūkera spēlētāji.

Sacensības visas dienas tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Eurosport 2", bet finālu rādīs kanāls "Eurosport". Visas Rīgā notiekošās spēles norisināsies līdz uzvarām četrās izspēlēs jeb freimos, izņemot pusfinālus un finālu, kur uzvarētājus noskaidros cīņā līdz piecām uzvarām.

2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, 2013.gada decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem, bet 2014. un 2015.gadā Rīga uzņēma Eiropas tūres posmus.

Pēc Eiropas tūres likvidēšanas sacensības Rīgā šogad ir viens no dažiem turnīriem, kam celts statuss. Šogad turnīra balvu fonds no 125 000 mārciņu (160 000 eiro) palielināts līdz 200 000 mārciņu (250 000 eiro), čempionam saņemot ceturto daļu. Tiek ziņots, ka tik liels balvu fonds pašlaik ir tikai trim snūkera turnīriem Eiropā.

Iepriekšējos divos gados turnīrā uzvarējuši Marks Selbijs un Berijs Haukinss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!