Tradicionālais tautas slēpojums apkārt Alauksta ezeram iecerēts jau trīspadsmito reizi un notiks 6.februārī, BNS informēja viens no pasākuma organizatoriem Aivars Avens.
To rīko Cēsu rajona Vecpiebalgas pagasta padome sadarbībā ar valsts sporta organizācijām un Cēsu rajona padomi, un pasākuma starts paredzēts plkst.12 Alauksta ezera krastā pie estrādes, pavēstīja Avens.

Pirmais slēpojums apkārt Alauksta ezeram notika 1984.gadā. Sākotnēji tā bija sava veida izklaide, kurā piedalījās ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī mākslinieki, teātru un muzeju darbinieki no Rīgas.

Gadu gaitā pasākums kļuvis par lielāko, populārāko un pašreiz vienīgo tik plaša mēroga ziemas sporta pasākumu Latvijā. Tajā startē gan skolēni, gan jaunieši, gan Latvijas labākie slēpotāji: biatlonisti, orientieristi, bijušie olimpieši, vecmeistari un sporta zvaigznes, piemēram, biatlonists Ilmārs Bricis, slēpotājs Juris Ģērmanis, bijusī biatloniste Ieva Cēderštrēma, kā arī populārie motosportisti Kristers Serģis, Artis Rasmanis un citi.

"Slēpojums notiek skaistā un gleznainā vietā, trase ir iekārtota pāri sniegotiem Piebalgas laukiem un pakalniem apkārt Alauksta ezeram. Distances garums - 15 kilometri. Pirms starta firma "Vesspo" iespēju robežās dalībniekiem, kuri vēlēsies, sniegs nepieciešamo servisu - iesmērēs slēpes," pastāstīja Avens.

Pēc finiša un starpfinišā pie ugunskura kopīgi varēs nobaudīt karstu tēju un pīrādziņus. Par to rūpēsies Taurenes pagasta padome un Cēsu rajona patērētāju biedrība. Darbosies arī bufete.

Balvas saņems ne tikai uzvarētāji atsevišķās vecumu grupās un absolūtajā vērtējumā. Tikpat tradicionāla kā slēpojums ir arī balvu izloze, kurā piedalīsies visi distanci beigušie, bet piemiņas medaļas tiks izsniegtas tiem, kuri veiksmīgi būs piedalījušies piecos slēpojumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!