Foto: AP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) piespriedusi pagaidu diskvalifikāciju Krievijas sportistam Andrejam Demanovam, atsaucoties uz organizāciju, ziņo "RIA Novosti".

Nepilnus 35 gadus vecā sportista organismā atrastas anabolisko androgēno steroīdu pēdas, taču šobrīd netiek ziņots par pārkāpuma vietu un laiku. Kā aģentūrai TASS atklāja Krievijas Svarcelšanas federācijas (FTAR) antidopinga koordinators Aleksandrs Petrovs, iespējamais pārkāpums noticis 2015. gadā.

Demanovs ir divkārtējs Eiropas čempions svara kategorijās līdz 94 un 105 kilogramiem, kā arī karjeras laikā ticis pie sudraba un bronzas. 2014. gadā viņš kļuva par čempionu kategorijā līdz 105 kilogramiem, kur ceturto vietu izcīnīja Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks.

Svarcēlājs bija ceturtais 2012. gada olimpiskajās spēlēs, bet pirms četriem gadiem atkārtotās paraugu pārbaudēs atklājās, ka viņš Londonas olimpisko spēļu laikā lietojis aizliegtās vielas. Pēc tam sportists tika diskvalificēts uz diviem gadiem.

2017. gada februārī svarcēlāja bijušais treneris Nikolajs Koļesņikovs atklāja, ka Demanovs licis punktu karjerai.

Šobrīd vēl nav pārdalītas vietas 2012. gada Londonas olimpisko spēļu sacensībās svara kategorijā līdz 105 kilogramiem. Toreiz Plēsnieks izcīnīja septīto vietu, taču pārkāpumu dēļ diskvalificēti divi viņa konkurenti, un oficiālajos rezultātos latvietim priekšā ir tikai četri svarcēlāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!