Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs nākamgad februārī gaidāmajās Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs vēlas nostartēt tik labi, lai priekšnesuma beigās skatītāji sniegtu ovācijas, stāvot kājās, sportists paudis intervijā Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK).

Vien 17 gadus vecais Latvijas sportists marta un aprīļa mijā izcīnīja 14. vietu pasaules čempionātā, kas ļāva garantēt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994. gada, bet nākamgad Vasiļjevam pievienosies arī Angelina Kučvaļska.

"Mans šīs sezonas mērķis bija kvalificēties olimpiskajām spēlēm un esmu ļoti laimīgs, ka nesenajā pasaules čempionātā to paveicu," paudis sportists. "Tagad fokusēšos uz jaunu lēcienu apguvi un padarīšu tos ideālus. Sezona tikko ir noslēgusies, tāpēc tagad ir laiks koncentrēties uz četrkāršajiem lēcieniem nākamajai sezonai, kā arī mācīties gaidāmajiem skolas eksāmeniem. Tāpat meklēju perfektu mūziku nākamajai sezonai."

"Vēlos olimpiskajās spēlēs veiksmīgi aizvadīt divas programmas un panākt, lai publika manu priekšnesumu izbaudītu tik ļoti, ka tā beigās būtu stāvovācijas," izteicies Vasiļjevs.

Tāpat daiļslidotājs paudis, ka viņa lielākais iedvesmas avots ir šveicietis Stefans Lambjēls, kurš karjeras laikā kļuva par divkārtēju pasaules čempionu, bet tagad ir Vasiļjeva treneris.

"Vēl arī Daisuke Takahaši, kurš izcīnīja bronzu 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Kad biju jauns, skatījos viņu televizorā un man patika kā viņš slido. Tobrīd sapratu, ka slidošana ir mākslas forma un ka vēlos to darīt," teica sportists.

Vasiļjevs pasaules čempionātā 14. vietu guva otro gadu pēc kārtas. Tāpat viņš šogad izcīnīja septīto vietu Eiropas meistarsacīkstēs, bet pērn tika pie sudraba medaļas Jaunatnes olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!